Evra aggódott a sérülések miatt

Patrice Evra elárulta, hogy 'egy kicsit aggódott' a Manchester United egyre növekvõ sérülési listája miatt, amely megakadályozhatta volna a csapatot, hogy megvédje bajnoki címét a Premier League-ben.


A United védelme kellemetlen problémákkal kellett hogy szembe nézzen az elmúlt hetekben, miután az egyik legfõbb láncszem, a csapatkapitány Nemanja Vidic térdsérülést szenvedett, amely okán kénytelen lesz kihagyni az idei szezon további részét.

 

Eközben Rio Ferdinand, Chris Smalling és Phil Jones is csak a partvonalon túlról lehetett szemtanúja a Vörös Ördögök 5-0-s Boxing Dayen aratott gyõzelmének a Wigan Athletic ellen, míg Jonny Evans a félidõben vált ki a hátsó alakzatból sérülés miatt, és valószínûleg két hétig nem állhat majd Sir Alex Ferguson rendelkezésére.

 

Ezáltal az ideiglenes csapatkapitány Patrice Evra mellett az alapvetõen középpályás Michael Carricknek kellett alkotnia a belsõ védõkettõst a tegnapi gyõzelem során, és a francia bekk elárulta, hogy õ bizony korábban aggódott a sérülések hatásai miatt.

 

"Egy kicsit aggódtam, mert szükségünk van mindenkire, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot" - kezdte Evra.

 

"Ez már kezd bosszantóvá válni."

 

"Nem ez az elsõ év, hogy ilyen sok sérültünk van. Két évvel ezelõtt például Michael Carrickkel és Darren Fletcherrel játszottam együtt a védelemben."

 

"A legfontosabb dolog, hogy ezúttal is gyõztünk, de remélem, hogy mindenki minél elõbb egészséges lesz, mert a Blackburn elleni egy újabb nagy mérkõzésünk lesz, és szükségünk lesz az összes védõnkre."

 

 

A hihetetlen mennyiségû sérült miatt az idényben már nem elõször Antonio Valenciának ismét a védelem jobb oldalán kellett pályára lépnie egykori csapata, a Wigan ellen, és Evra szerint az ecuadori középpályás sokoldalúsága jól testesíti meg az Old Traffordon tapasztalható szellemiséget.

 

"Ez a United szellemisége: bárhol játszhatsz" - tette hozzá.

 

"Ha gyõzni akarsz, akkor ezt el kell fogadnod. Láthattuk, hogy Antonio Valencia is játszott jobb oldali védõt. Csak azért, mert a United úgy játszik, mint egy csapat."

 

"A csapat a sztár, nem csak egy játékos, ezért történhet meg, hogy én és Michael Carrick is középsõ védõt játszottunk; mi azért fogunk gyõzni, mert az csapatmunka lesz, és áthatja a klubunk szellemisége. Ez az, amiért magabiztos vagyok."

 

"Már az elejétõl kezdve mondtam - hat éve, mióta itt játszom - hogy olyan szellemisége, mint a Manchester Unitednek egy csapatnak sincs. Ez a United. Éppen ezért vagyok büszke, hogy itt játszhatok." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!