Manchester United 2-3 Blackburn Rovers

Felforgatott csapattal, rengeteg hibával játszva a United kikapott a sereghajtótól.


 Ha lehetett valahol fogadni a Manchester United mai kezdõjére és valaki eltalálta azt, biztosan nagyon jó pénzt nyert vele.

Rengeteg sérültnek "hála", talán ilyen felforgatott csapattal még nem állt fel idén a United, pedig már láthattunk 1-2 érdekes kezdõt.

A csapatok:

United: de Gea - Valencia, Carrick, Jones, Evra - Nani, Park, Rafael, Welbeck - Berbatov, Hernandez
Cserék: Lindegaard, Pogba, W.Keane, Fryers, Anderson, Cole, Diouf

Rovers: Bunn - Lowe, Samba, Hanley, Henley - Petrovic, N'Zonzi, Formica, Pedersen - Rochina - Yakubu
Cserék: Kean, Slew, Morris, Goodwillie, Lizangi, Vukcevic, Blackman

Sir Alex Ferguson 70. születésnapját ünneplte meg a kilátogató közönség, a menedzser nagy mosollyal fogadta a kórus énekét. Akkor még talán nem gondolta volna, hogy United pályafutása 250. vereségét éppen ma szenvedi el, pedig végül így lett.

Már az elsõ negyed órát követõen vezetett a vendég csapat, miután Berbatov rántotta le saját tizenhatosán belül Sambát. A megítélt büntetõt - mely teljesen jogos volt - Yakubu magabiztosan értékesítette, 0-1 a Roversnek.

A Vörös Ördögök totális elképzelés nélküli játékot mutattak az elsõ félidõben, igazán nagy helyzet nem alakult ki Bunn kapuja elõtt egészen a 27. percig. Ekkor Nani szöglete után Jones került nagy helyzetbe, de labdáját Hernandez "mentette" a Rovers gólvonal elõtt.

A blackburni falat nem tudta átjátszani a hazai csapat, Nani lövések jellemezték az elsõ 45 percet, de egyik sem volt veszélyes, maximum a kapu mögötti szurkolókra.

Elõnnyel mehetett az öltözõbe Steve Kean csapata, Sir Alex pedig a második félidõre változtatott. Az addig gyengén játszó - bár ki nem így teljesített a hazaiaknál - Hernandezt hozta le, helyére Anderson érkezett. Így Rafael visszakerült a védelem szélére, Valencia a középpálya szélét kapta meg, Nani átment a bal szélre, míg elöl a Welbeck-Berbatov párosra várt a gólszerzés.

Az 50. percben akár nagy helyzetbe is kerülhetett volna a United. ám az üresen kiugró Berbatov nem kapta a labdát Nanitól, aki inkább lõtt...a kapu fölé.

Ezt meg is bosszulta a Rovers, Yakubu ezette Carrickre a labdát, aki becsúszott de csak éppen érte el a játékszert, a támadó így tovább tudott menni, könnyedén megverte Jonest és máris de Geával találta szembe magát. Nem hibázott, ezzel már két gólosra növelve a vendég elõnyt.

Azonban nem sokáig maradt 0-2, egy percre rá Rafaelhez került a labda az ellenfél 16-osán belül, bepasszolt Berbatovnak, aki közelrõl gólt fejelt, 1-2, éledezett a United reménye.

 


Sõt, a 62. percben már ki is egyenlített Sir Alex csapata. Valencia futott el a szélen, kiválóan centerezett Berbatovnak, aki 7 méterrõl megszerezte második gólját, 2-2.

A hazaiak egyértelmûen a gyõzelemért mentek, ám helyzeteik kimaradtak, mind Welbeck, Jones és Valencia nem talált kaput.

Majd a 80. percben jött a hidegzuhany! Szöglethez jutott a Blackburn, a beívelt labdára de Gea nagyon gyengén jött ki, nem is szerezte meg, Hanley pedig közelrõl fejelt a hálóba, 2-3.

Ezután már helyzete sem nagyon volt a hazaiaknak, akik így meglepetésre, hazai pályán kikaptak az utolsó helyen álló Blackburntõl.


Premier League, 19. forduló
Manchester United 2-3 Blackburn Rovers
Old Trafford, 75146 nézõ

Vezette: Mike Dean

United: de Gea - Valencia, Carrick, Jones, Evra - Nani, Park, Rafael(W.Keane 85.), Welbeck - Berbatov, Hernandez(Anderson 46.)
em használt cserék: Lindegaard, Pogba, Fryers, Cole, Diouf

Rovers: Bunn - Lowe, Samba, Hanley, Henley - Petrovic, N'Zonzi, Formica(Goodwillie 85.), Pedersen - Rochina(Morris 55.) - Yakubu(Slew 89.)
Nem használt cserék: Kean, Lizangi, Vukcevic, Blackman

Gólszerzõ: Berbatov 52', 62' illetve Yakubu 16'(11-es), 51', Hanley 80'

Sárga lap: Nani, Carrick illetve Lowe, Petrovic

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Dimitar Berbatov

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!