De Gea jobb akar lenni, mint Edwin

David de Gea határozottan állítja, hogy lesz olyan jó kapus, sõt idõvel talán jobb is, mint a Manchester United legendája Edwin van der Sar volt.


A spanyol kapus  a nyáron érkezett a Vörös Ördögök csapatába és nem kisebb kihívással kellett szembenéznie, mint hogy megfelelõ utódja legyen a United legendás kapusának, aki nem kevesebb, mint 11 trófea elnyerésében segédkezett csapatának pályafutása során. Edwin van der Sar igen népszerû játékos volt a United rajongói táborában, ezért a 21 éves de Geának igen magas mércének kell megfelelnie, ha utol akarja érni a hollandot.

 
De Gea a kezdeti nehézségek után egyre remekebb teljesítménnyel rukkolt elõ. A szilveszteri Blackburn elleni mérkõzésen viszont több alkalommal is hibázott, ezért újra a kritikák kereszttûzében találhatta magát.
 
Eddig de Gea  19 mérkõzésen 26 gólt kapott, míg Anders Lindegaard, aki sokkal kevesebb lehetõséghez jutott az utóbbi 6 mérkõzésen egyet sem. Mindezek mellett a spanyol játékos határozottan állítja, utol fogja érni a United legendáját és õ is olyan jó, vagy talán még jobb is lesz, mint  Edwin van der Sar volt.
 
 
"Az a  célom, hogy olyan jó kapus legyek mint Edwin volt, és idõvel talán még nála is jobb lehetek."
 
"Persze tudom, hogy vannak még hibáim, de a legjobbakkal is elõfordulhat, hogy nincsenek formában. Elismerem, hogy hibáztam a Blackburn elleni mérkõzésen."
 
"Az angol futball sokkal erõsebb fizikai teljesítményt követel tõlem, mint amihez eddig szoktam, de már kellõ önbizalommal rendelkezem ahhoz, hogy megoldjam ezt a problémát és nem tartok az ütközésektõl sem."
 
"Sokan azt várták tõlem, hogy azonnal, ahogy a Unitedbe kerültem olyan teljesítmény nyújtsak, mint Edwin. Sajnos ez nem olyan egyszerû, de nap mint nap azon dolgozom, hogy minél hamarabb elérjek az õ szintjére és remélem talán egyszer még nála is jobb kapus lehetek."
 
Vajon hogyan fog dönteni Sir Alex a ma esti, St. James' Parkban sorra kerülõ mérkõzés elõtt? A fiatal spanyolt, vagy a tapasztalt dán kapust választja a Newcastle elleni mérkõzés során. 
 
Ez nagy dilemma lehet a skót tréner számára. Bár David idõnként remek teljesítménnyel rukkol elõ kiszámíthatatlan, hogy mikor milyen formában van, míg Anders Lindegaard tapasztaltabb játékos , aki a szezon alatt sokkal egyenletesebb teljesítményt mutatott. 
 
Ha Ferguson hosszú távon gondolkodik, nem veszi ki a kapuból de Geat, mert az nagy mértékben visszavetheti a fiatal kapus önbizalmát.
Viszont, ha nem akar kockáztatni az esti mérkõzésen, akkor rövid távon sokkal biztonságosabb megoldásnak tûnhet, ha a Newcastle ellen a tapasztaltabb Lindegaardot állítja kapuba.
 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!