Newcastle 3-0 Manchester United

A szezon leggyengébb teljesítményével teljesen megérdemelten kapott ki a manchesteri csapat, melyben minden játékos kritikán aluli produkciót mutatott.


Több játékos visszatérhetett a Vörös Ördögök csapatába, de õk sem tudtak segíteni abban, hogy egy kínos vereségbe szaladjon bele Sir Alex csapata.

A Newcastle teljesen megérdemelve gyõzte le a bajnokot és értékes három pontot szereztek, amivel felzárkóztak az elõttük álló gárdákhoz.

A csapatok:

Newcastle: Krul - Simpson, Williamson, Coloccini, Santon - R.Taylor, Cabaye, Tioté, Gutierrez - Sh.Ameobi, Ba
Cserék: Harper, Best, Sa.Ameobi, Ben Arfa, Vuckic, Perch, Obertan

Manchester: Lindegaard - Valencia, Ferdinand, Jones, Evra - Nani, Carrick, Giggs, Park - Rooney, Berbatov
Cserék: De Gea, Rafael, Lingard, Hernandez, Welbeck, Anderson, Pogba

A találkozót veszélyesebben kezdték a vendégek, azonban Nani 18 méterrõl leadott lövését Krul ki tudta öklözni, majd a holland kapus szerencséjére Berbatov megpattanó fejese a kapufát találta csak el.

Sõt, Giggs remekül ugratta ki Rooneyt a védõfalból, aki már csak a kapussal találta magát szemben, de hatalmas helyzetét nagyon rossz megoldással elrontotta.

A 25. percben Ferdinand és Ba esett el a manchesteri 16-oson belül, a kétes szituációt azonban Webb nem honorálta 11-essel.

Az elsõ fél órát követõen egy ártatlannak tûnõ szabadrúgást végezhetett el Krul saját tizenhatosa elõterébõl, a felívelt labdára Jones és Ameobi ugrott, utóbbi meg tudta csúsztatni épp csapattársa, Ba elé, aki szép mozdulattal, Ferdinandot megelõzve csodaszép gólt szerzett, 1-0 a Szarkáknak.

 


Láthatóan visszavetette a vendégeket a bekapott gól, akik képtelenek voltak a középpályán áthozni a labdát, eljuttatva ezzel a támadóknak a játékszert.

A szünetre ezzel az eredménnyel vonultak be a csapatok, a második játékrész pedig rémálomba illõen kezdõdött a Vörös Ördögök számára.

A 46. percben a kiugrani készülõ Demba Bával szemben szabálytalankodott Jones, aki sárga lapot kapott. De nem ez volt a legnagyobb büntetés a Manchester számára, hanem az, hogy jó 27 méterrõl Cabaye védhetetlenül ragasztotta a labdát a kapu jobb felsõ sarkába, két gólosra növelve a hazaiak elõnyét.

 


Giggsék továbbra sem jelentettek veszélyt az ellenfél kapujára még úgy sem, hogy Ferguson cserékkel is próbálkozott. A középpályáról alig sikerült a csatároknak eljuttatni a labdát, a hazaiak remekül szûrték meg a manchesteri próbálkozásokat.

Talán egy valamire való helyzetet sikerült összehozniuk a második játékrész során a vendégeknek, Nani beadását Welbeck tette tovább a rövidrõl Rooneynak, aki 6 méterrõl lõtt, de Danny Simpson a gólvonalról mentett. (Ismerõs helyzet, az Old Traffordon is így mentett az egykori Vörös Ördög.)

Sir Alex cseréi sem hoztak változást, és a találkozó 90. percében a Vörös Ördögök teljesítményére Phil Jones fel is tette a koronát, amikor Krul felívelt labdáját érthetetlen módon, ügyetlenül elfejelte a játékszerért kimozduló Lindegaard elõl, saját kapujába juttatva azt.

Siralmas játék, siralmas eredmény, siralmas egyéni teljesítményekkel fûszerezve.


Premier League, 20. forduló
Newcastle United 3-0 Manchester United
Sports Direct Arena, 52299 nézõ

Vezette: Howard Webb

Newcastle: Krul - Simpson, Williamson, Coloccini, Santon - R.Taylor, Cabaye(Perch 77.), Tioté, Gutierrez - Sh.Ameobi(Best 75.), Ba(Obertan 90.)
Nem használt cserék: Harper, Sa.Ameobi, Ben Arfa, Vuckic,

Manchester: Lindegaard - Valencia, Ferdinand, Jones, Evra - Nani, Carrick, Giggs, Park(Hernandez 66.) - Rooney(Anderson 75.), Berbatov(Welbeck 57.)
Nem használt cserék: De Gea, Rafael, Lingard, Pogba

Gólszerzõ: Ba 33', Cabaye 46', Jones 90' (öngól)

Sárga lap: Tioté illetve Jones, Valencia

A Manchester legjobbja a találkozón: Antonio Valencia (ha lehet egy ilyen meccs után legjobbnak nevezni bárkit is.)

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!