Giggs: Tovább kell lépnünk

Ryan Giggs szerint a Manchester Unitednek fel kell állnia azután, hogy 3-0 arányú vereséget szenvedett el a Newcastle Unitedtõl.


A veterán középpályás remélte, hogy segíthet csapatának abban, csökkentsék a különbséget a vezetõ Man Cityvel szemben, de végül csalódást keltõ estét tudhatott maga mögött a Sports Direct Arenában a Szarkák ellen.

"Vannak olyan esték, amiket senki sem akar és senki sem szeret, de megtörténhetnek" - magyarázta Giggs. "Minden elismerés a Newcastle-nek. Keményen dolgoztak, lezártak minket, néhány igen szép gólt szereztek, úgyhogy nekünk tovább kell lépnünk."

"Nehéz hely ez a gyõzelemre és nem játszottunk képességeink szerint. Ha pedig így teszel olyan csapat ellen, mint a Newcastle - akik szárnyalnak idén -, akkor sikertelen is leszel mindig."

A mérkõzés korai idõszakában mindkét csapat elõtt adódtak helyzetek, ám Yohan Cabaye lövését védte Anders Lindegaard, mielõtt Dimitar Berbatov fejese a kapufát érve hagyta el a játékteret. A góltalanságot Demba Ba zárta le egy csodás góllal, de a hazaiak nem nyugodhattak meg, hiszen nem volt nagy elõnyük. Egészen a szünet utánig, amikor pillanatokkal a második játékrészt követõen Cabaye zseniális szabadrúgásával kettõre növelte a Szarkák elõnyét. És ahogy Giggs elmondta, ez megpecsételte a sorsukat:

"Jól kezdtünk. Nyílvánvalóan a góljuk kissé kiütött minket, de 0-1-nél is mindig arra gondoltunk, hogy menjünk elõre, alakítsunk ki helyzeteket. Nem voltunk csüggedtek a szünetben és úgy éreztük, visszajöhetünk."

 


"Nem terveztük, hogy úgy kezdõdik majd a második félidõ. Nagyszerû szabadrúgás volt - nem tehetsz ellene semmit. De 0-2-nél is úgy éreztük, hogy visszajöhetünk a meccsbe egy gyors góllal, csak helyzeteket kell kialakítanunk. Volt egy olyan 10-15 percünk, amikor több helyzetet is sikerült összehoznunk, Wayne lövését Simmo (Danny Simpson) a gólvonalról mentette, nem jött össze nekünk."

A vereség sorozatban a második vesztes mérkõzése volt a Unitednek azok után, hogy az óév utolsó napján a Blackburntõl is vereséget szenvedett Sir Alex Ferguson csapata és immár három pontos hátrányban vannak a Vörös Ördögök a Manchester Cityvel szemben, akikkel vasárnap az FA kupában is megmérkõznek.

Giggs szerint a kupameccs változást hozhat a csapatnak a két kiábrándító vereség után.

"Nagyszerûek voltunk gólszerzésben eddig, szóval remélhetõleg ez csak egy egyszeri botlás volt és vasárnap ismét betalálunk."

"Egyértelmû, hogy nagy meccs lesz a City elleni FA kupa találkozó. A hangulat jó lesz, sok szurkolónk lesz ott és remélhetõleg gyõzelemmel térhetünk vissza."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!