Macheda: Elõrébb kell lépnem

Federico Macheda szeretne fejlõdni, mint játékos, miután kölcsönben a Queens Park Rangershöz igazolt a Manchester Unitedtól.


Az olasz támadó a szezon végéig írta alá kölcsönszerzõdését a londoni klubhoz, és szeretné, ha sokat tudna fejlõdni játéka, miután néhány csalódástkeltõ éven esett át az Old Traffordon.

 

Macheda 2009 áprilisában tette le a névjegyét a futballvilág térképére, amikor a bemutatkozásának számító Aston Villa elleni bajnokin csereként gyõztesgólt szerzett a hosszabbításban, majd még további négy gólt szerzett abban a szezonban Sir Alex Ferguson csapatában.

 

Bár még mindig csak 20 éves, lehetõségei a felnõtt csapatban igencsak csekélynek voltak mondhatóak az elmúlt szezonokban, és úgy hiszi, hogy a Loftus Roadra való igazolásával egy lehetõséget kapott arra, hogy visszaterelje karrierét a helyes kerékvágásba.

 

"Nagyszerû volt, amikor debütálhattam, de aztán nem volt meg rá a lehetõségem, hogy minden meccsen szerephez juthassak" - kezdte Macheda.

 

"Amikor pályára léptem, mindig a legjobb teljesítményemet akartam nyújtani, de ez nem volt könnyû."

 

"Csak 17 éves voltam, és tudtam, hogy nem játszhatok minden héten. Nehéz volt, de már nem akarok a múltra gondolni."

 

"Most itt vagyok, és szeretnék itt jól teljesíteni. Kemény idõszakon mentem keresztül. Nem voltam túl sokszor a pályán, de jó tapasztalat volt ez számomra."

 

"Mindent meg kell tanulnod a rossz dolgokról is, úgyhogy ez is egy tapasztalat volt számomra, és természetesen elõrébb kell lépnem, hogy igazán jó játékossá válhassak."

 

"Most még fiatal vagyok, és most kell fejlõdnöm ahhoz, hogy nagy játékos lehessek. Ez az, amire vágyok."

 

 

Számos, a Manchester United akadémiáján nevelõdött játékos töltött el hosszabb-rövidebb idõszakot kölcsönben az elmúlt idõszakban, amely alkalmat adott képességei csiszolására, illetve hogy kulcsszereplõvé avanzsálhassanak egy felnõtt csapatnál.

 

Tom Cleverley és Danny Welbeck két gyakran említett példa erre mostanság, és õk azok a játékosok, akiket szeretne Macheda is felülmúlni.

 

"Remélem, hogy sikerült ugyanazt elérnem, amit nekik, mert õk egy évig kölcsönben játszottak, és jól mûködött számukra a dolog" - tette hozzá.

 

"Abban reménykedek, hogy ugyanígy fog elsülni számomra is."

 

"Amikor arról beszéltem Sir Alex Fergusonnak, hogy kölcsönbe kellene mennem, akkor egyetértett velem. 20 éves vagyok, és több játéklehetõségre van szükségem."

 

"Itt sem lesz könnyû, de több lehetõségem mutatkozik arra, hogy játszhassak, mint a Unitednél. Ebben is egyetértett velem, és meghoztuk végül ezt a döntést, de nem tudom mit hoz a jövõm."

 

"A jövõm most nem fontos. A legfontosabb most számomra a QPR, és már nagyon várom, hogy jól teljesítsek itt. Aztán majd meglátjuk, és beszélhetünk a jövõmrõl."

 

Macheda eddigi pályafutása során 15 alkalommal lépett pályára kezdõként, és 18-szor csereként a Manchester Unitedben, az elõzõ szezon második felét pedig a Sampdoriánál töltötte kölcsönben.

 

Azonban az egykori Lazio-játékos sem tudta megakadályozni a genovaiak kiesését a Serie B-be, de nem szeretné, ha ugyanez megismétlõdne a QPR-el.

 

"Nem, nem, nem, nem aggódom."

 

"Nem tudtam segíteni nekik abban, hogy bentmaradjanak a Serie A-ban, mert más volt a probléma. A csapat nem mûködött jól együtt, és ezért az egy teljesen más helyzet volt, mint itt."

 

"Olaszországban minden nehéz, és soha nem is játszottam olyan jól."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!