Fergie megvédte Scholes visszatérését

Sir Alex Ferguson egyáltalán nem osztja azokat a véleményeket, miszerint a visszavonult Paul Scholes reaktiválása visszalépés lenne a Manchester United számára.


Ferguson egy igencsak csattanós meglepetéssel rukkolt elõ a múlt vasárnapi, Manchester City elleni FA kupa mérkõzésre, amikor cseréi közé a tavaly szezon végén visszavonult Paul Scholest is benevezte.

 

A Vörös Ördögök nem tudtak állanó helyettest találni azóta, hogy az egykori saját nevelésû futballista szögre akasztotta stoplisait, miután számos utódjelöltje kidõlt az õket is erõsen sújtó sérüléshullám miatt.

 

Éppen ezért döntött úgy a Manchester United vezetése, élükön Sir Alex Fergusonnal, hogy megpróbálják visszahívni Scholest, amelyre a 37 éves, egykori angol válogatott igent is mondott, és a szezon végéig újra az Old Traffordon játszik.

 

Azonban az a lépés, hogy a bajnoki címvédõ egy már visszavonult játékosához fordul a bajban, számos kérdést felvetett, az pedig, hogy a mai napon eladták a 24 éves Darron Gibsont az Evertonnak, csak azokat a korábbi felvetéseket erõsítette meg, miszerint Fergusonnak egyensúlyba kellett hoznia a klub pénzügyi bevételeit és kiadásait.

 

"Amennyire én észrevettem, nem voltak negatívumok ezzel az üggyel kapcsolatban" - kezdte a skót menedzser.

 

"Csak egy, vagy két ember viszonyult negatívan ehhez az ügyhöz. Õk azt hozták ki ebbõl a dologból, hogy ez 'visszalépés' a Manchester Unitednek."

 

"Hogy lehetne ez visszalépés? A semmibõl szerzõdtettünk egy olyan játékost, aki több mint 20 évig a klubunk része volt."

 

"Nem fog játszani minden mérkõzésen, de a higgadtsága és passzai alapján van jobb játékos mostanság? Egyértelmûen nincs."

 

 

Scholes vasárnap az 59. percben állt be csereként Nani helyére, amely 678. hivatalos mérkõzése volt a klub színeiben.

 

Ferguson elárulta, hogy Scholes visszatérését ugyanúgy titokban tartotta játékosai elõtt is, mint a média képviselõi elõtt.

 

"Nem tudom, hogy tudtuk ezt véghez vinni" - tette hozzá.

 

"Pénteken regisztráltattuk be, és azt gondoltuk, hogy majd valahogy napvilágra hozzák a hírt. De nem engedtük, hogy bármelyik játékos is megtudja, szimplán a meglepetés faktor miatt."

 

"Egy nagyon nehéz, idegenbeli FA kupa mérkõzés elé néztünk a Cityvel. A vendégszektorban 5 ezer fanatikus szurkolónk bíztatott minket, és ahogy megtudták, hogy nevezve van a mérkõzésre, fantasztikus hangulatot csináltak, nagyszerû volt az egész." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!