FAYC: United 2-1 Derby

Az ifjúsági FA kupában, a Derby County elleni 2-1-es gyõzelem során szerzett két góljával Jack Barmby ebben a szezonban összesen már kétszámjegyû találatnál jár.


 A vendégek - akik elõzõ körben az Arsenalt gyõzték le - szerezték meg a vezetést az elsõ félidõben, de Barmby még a szünet elõtt kiegyenlített egy nagyon jól eltalált lövéssel, hogy aztán a 80. percben a Derby által vitatott büntetõt értékesítve megszerezze saját és csapata második gólját, ezzel biztosítva a United gyõzelmét.

Paul McGuinness debütálási lehetõséget adott a védõ Nicolas Ioannou-nak és csupán egyetlen támadóval, Gyliano van Velzennel állt fel. Szedett-vedett kezdeti pillanatok után Charni Ekangamene kissé önfejûen lõtte el a labdát azok után, hogy Barmby három védõt becsapva a bal oldalon remekül hozta fel a játékszert.

Pillanatokkal késõbb Luke McCullough lélegezhetett fel, mivel nem ítéltek büntetõt ellene, pedig talán jobb lett volna, mikor Will Hughes 16-osra beívelt labdáját Kane Richards megszelídítette és ballal belõtte a kapuba azt.

Másodpercekkel késõbb Mason Bennett lövését hárította bátor vetõdéssel Liam Jacob. Lassan megnyugodtak a Vörös Ördögök, Adnan Januzaj és Mats Daehli kényszerítõjét követõen Mats Morch-nak kellett védeni, majd a norvég kapusnak van Velzen lövésénél is jó helyen kellett lennie.

Jacob ismét bemutatott néhány szép védést Joshua Lelan és Bennett próbálkozásainál, mely helyzeteknél Ioannou és Tyler Blackett kezére is felpattant a labda, de szerencsére nem lett büntetõ egyikbõl sem. Azonban a United is szorongatta Morch kapust a másik oldalon, ám van Velzen nem tudott betalálni.

Barmby ragyogóan játszott, nem is volt meglepõ, hogy õ egyenlített, miután lövését Morch kapus épp a támadó elé ütötte ki, aki valahogy mégis utat talált egy újabb lövéssel a kapuig úgy is, hogy a vendégek védõi már a gólbonalon állva próbáltak menteni.

Néhány ügyes Daehli megmozdulás után Barmby lõtt éppen kapu fölé, amire szabadrúgással válaszolt a Derby. Niall Dawkins lövése azonban bár nem sokkal, de elkerülte a kaput.

A második félidõt a United kezdte jobban, Daehli dolgoztatta meg honfitársát a vendég kapuban, majd Barmby lövése ment mellé. Ekangamene lapos lövése után védte talán legnagyobbat Morch kapus, aki a sarokra tartó labdát paskolta ki tenyérrel.

Egy óra játék után McCullough-ot kellett lecserélni sérülés miatt, ami úgy tûnt, befolyásolja a Vörös Ördögök ritmusát. Majd a Derby is elvesztette kapitányát, Stefan Galinskit és a meccs kés élen táncoló, nagyon izgalmas utolsó negyed óra elé nézett.

Tizenegy perc volt hátra, amikor Januzaj szelídítette meg Daehli passzát, betört a tizenhatosra, ahol Rhys Sharpe szabálytalankodott ellene. A megítélt büntetõt Barmby magabiztosan értékesítette annak ellenére is, hogy Morch kapus jó irányba vetõdött.

Közel a meccs végéhez Barmby-t az a James Wilson váltotta, aki a Southampton elleni mérkõzésen ficamította ki bokáját és azóta nem is játszhatott meccset. Nem sok kellett ahhoz, hogy gólt szerezzen visszatérése során, míg a másik oldalon Lelan és Hughes próbált veszélyeztetni. Végül maradt a 2-1, ezzel a United bejutott a következõ körbe, ahol a Swansea lesz az ellenfele Paul McGuinness fiainak.

FA Youth Cup, 4. forduló
Manchester United 2-1 Derby County

United: Jacob - Love, Ioannou, McCullough(Rowley 60.), Blackett - Daehli, Ekangamene, Hendrie, Barmby(Wilson 86.), Januzaj - van Velzen (Byrne 76.)
Nem használt cserék: Sutherland, Weir.

Gólszerzõ: Barmby 40', 80' (11-es) illetve Richards 20'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!