United duó kapta az FWA-díjat

Idén elõször megosztva kaphatta két játékos az angol futball szakírók (FWA) által megítélt díjat.


Vasárnap este Gary Neville és Paul Scholes, a Manchester United két legendája vehette át az FWA- díjat. A futballszakértõk elismerését elsõ alkalommal megosztva ítélték oda két játékosnak, akik ugyan egyaránt hatalmas nevek a futballvilágban, mégis két teljesen különbözõ egyéniségrõl beszélhetünk.
 
Sir Alex Ferguson és  Sir Bobby Charlton egyaránt méltatta a két játékost az FWA-díjátadó alkalmával. 
 
"Gary egy rendkívül õszinte ember - kezdte Sir Alex - aki mindig elmondja a véleményét és vállalja is azt bármikor. Nem kertel soha,  fehéren-feketén elmondja hogyan vélekedik a dolgokról."
 
"Paul ritkán szólal fel, de amikor megteszi, akkor érdemes rá hallgatni, mert nagyon bölcs meglátásai vannak."
 
Sir Bobby Charlton szerint a két játékos pótolhatatlan értéke a Unitednek.
 
"Paul és Gary pótolhatatlanok, egyetlen dolog, amivel kimutathatjuk irántuk érzett tiszteletünket, ha elmondjuk, õk ketten minden idõk legnagyobb játékosai közzé sorolandók a United történelmében" - mondta Sir Bobby Charlton.
 
"Gary nagyon inspirált játékos volt, õ egy igazi vezetõje egyszersmind  talizmánja volt a csapatnak. Mély érzésû játékos és én büszke vagyok rá, hogy ismerhetem."
 
 
Gary Neville és Paul Scholes hosszú ideje igazi jó barátok. A Sky Sportsnak adott interjújában Scholes elmondta: "Gary nagyon nagy hatással volt mindig rám. Õ egy igazán fantasztikus játékosa volt nem csak a Unitednek, de Angliának is. Mi szinte együtt nõttünk fel. Nagyon sokat tett a klubért és rendkívül elkötelezett, hûséges Vörös Ördög."
 
Majd Neville is méltatta régi jó barátját és játékos társát: "Sok nagy név megfordult már a Unitedben, olyanok is, akik csak 4-5 évig maradtak, mégis nagy hatással voltak a klubra. Akkor gondoljuk el, mekkora szerepet játszhatott a klub életében egy olyan ember, aki 20 éven keresztül szolgálta a Unitedet, mint Scholesy vagy Giggs. Sõt még ezek után is visszatért, hogy segítse a csapatot. És ezt nem csak én mondom, nem csak a United ismeri el Scholesy nagyságát. Csak hallgasd meg, hogyan beszélnek róla a szakmában, vagy hogy milyen nagyra értékelik még a rivális csapatok játékosai is, mint Zidane vagy Xavi. Mindenki elismeri õt. Scholesy egy igazán nagy ember, és egy kiváló futballista." 
 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!