Tagadják a Rooneyról szóló híreket a Unitednél

A Manchester United hivatalos úton is nonszensznek minõsítette a Wayne Rooney januári eladásáról szóló pletykákat.


A csatár szinte minden mozdulatát heves médiafigyelem követi az elmúlt hetekben, miután elõbb a világbajnokságon nyújtott pocsék teljesítményével, majd magánéleti botrányaival hívta fel magára a bulvársajtó mindenre kiéhezett munkatársainak figyelmét.

 

Rooney karriere nem csak az angol válogatottban nyújtott gyenge produkciója miatt vált kérdõjelessé, ugyanis eddigi mentorával, Sir Alex Fergusonnal is megromlott a viszonya, miután menedzsere szavainak ellentmondva a hét elején bejelentette, hogy semmilyen sérülés nem hátráltatta az egész szezonban, és végig teljesértékû edzésmunkát végzett.

 

Ferguson kihagyta csapatából a Sunderland és a Valencia ellen az egykori Everton játékost, miután a Bolton elleni bajnoki második félidejében lecserélte.

 

Rooney, aki ebben a szezonban klub-, és válogatott szinten lejátszott 11 mérkõzésén összesen 2 gólt szerzett, ezt követõen 90 percen keresztül végig a pályán volt az angol válogatott Montenegró elleni Eb-selejtezõjén.

 

Bár Fabio Capello döntésébõl, azaz, hogy a kezdõcsapatba jelölte a csatárt, úgy tûnt, erõnléti gondjai tényleg nincsenek, tegnap Sir Alex Ferguson mégis kihagyta a West Bromwich Albion elleni bajnokin pályára lépõ kezdõcsapatából, és csereként mindössze 20 percet kapott a bizonyításra, amely finoman szólva se sikerült számára.

 

 

Néhány szakértõ meglátása szerint Sir Alex Ferguson azon döntése, hogy egyik legnagyobb klasszisát csak a cserepadra ültette le, a két fél kapcsolatának elmérgesedését jelenti, amely a vasárnapi bulvárlapok számára tálcán kínált háttért jelentett, ahhoz a pletykához, hogy Rooney januárban tovább áll az Old Traffordról.

 

Bár a klub csak nagyon ritkán szólal meg játékosaival kapcsolatos történések kapcsán, az ügy fontosságára figyelemmel kommentálták a Ferguson és Rooney közti viszony újabb történéseit, kiemelve, hogy a skót menedzser nem fog ajtót mutatni egyik legnagyobb sztárjának.

 

"Azt állítani, hogy Wayne Rooneyt eladjuk télen, egyszerûen nonszensz" - mondta a klub szóvivõje.

 

A Vörös Ördögök vezetõsége ezzel a kijelentéssel azokat a találgatásokat is szerette volna elhallgattatni, miszerint Rooney ha nem januárban, akkor a szezon végén távozik Manchesterbõl, amikor már csak egy év lenne hátra jelenleg is futó szerzõdésébõl.

 

Azonban játékospolitikájukról, így a szerõzdéshosszabbításról soha nem tájékoztatták a közvéleményt, és ez most sem lesz másként, Rooney esetében sem.

 

Ennek ellenére magukban biztos reménykednek, hogy Rooney minél elõbb aláírja új szerzõdését, amellyel a klub történetének legtöbbet keresõ játékosává léphetne elõ.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!