Giggs felfedi kondíciója titkát

A MUTV-nek adott exkluzív interjújában Ryan Giggs beszélt a Manchester Unitedben eltöltött éveirõl, az edzésekrõl és felfedi fiatalosságának titkát.


Mennyiben változott a képzés az elmúlt évek során?
 
Rengeteget változott. Teljesen megváltoztak a körülmények, az eszközök és a módszerek. Van fedett uszoda, konditerem, sportcsarnok, mûfû minden amire csak szükségünk lehet. Régen volt egy pálya meg egy öltözõ zuhanyzóval, meg néhány régi súly amivel erõsíthettél.
 
Sokat változott az edzõi stáb? Többen foglalkoznak a játékosokkal az edzések során?
 
Igen. Ez is rengeteget változott. Régen volt egy edzõ, egy segédedzõ és egy mindenes. Most pedig többfõs háttérszemélyzet dolgozik azon, hogy a játékosok mindig jó formában legyenek. Szinte az egész napunk be van osztva, pontos menetrend szerint folyik a munka.
 
Mesélj nekünk egy átlagos, carringtoni napról!
 
Minden nap 8:45-kor reggelizem, aztán felveszek egy 45 perces masszást. Majd felugrom a kerékpárra és 10-15 perc kemény tekeréssel bemelegítem a lábaimat. Ha hét közben nincs mérkõzés akkor van egy kétórás kinti edzés, a játék elõtti napon pedig 45 perces intenzív edzés van. Délután súlyzózunk én leginkább csak lábra edzek. Ezenkívül pedig hetente kétszer jóga órán is részt veszek. 
 
Miben segít neked a jóga?
 
Nagyon sokat. Szerintem a jógának köszönhetõ, hogy még 38 évesen is profi futballista vagyok. Harminc éves voltam mikor elkezdtem a meditációs gyakorlatokat. Egyszerûen csak kíváncsi voltam milyen hatással lesz rám. Nagyon sokat jelent szellemileg is, de a lazító gyakorlatok kifejezetten jó hatással vannak az ízületekre is. Sokkal rugalmasabbak a lábaim mióta jógázom, mint 18 éves koromban. Nagyon nagy hasznát veszem ennek a játék során, egy-egy hirtelen mozdulatot követõen nem húzódik meg a lábam és nem görcsölnek be az izmaim.
 
Melyik az edzés kedvenc része a számodra?
 
Szerintem erre mindenkitõl ugyanazt a választ kapnád. Természetesen a bemelegítés a pályán. Különbözõ feladatokat hajtunk végre és ez mindig ad egy kis alkalmat a viccelõdésekre. Mindenki meg akarja mutatni, hogy õ a legjobb és ilyenkor nagyon jókat nevetünk egymáson. Mennek is az oltások rendesen. Ez már szinte szerves részévé vált az edzéseknek.
 
 
Természetes, hogy meghatározott menetrend szerint folynak az edzések, de neked van valamilyen külön személyre szabott programod?
 
Igen. Mindenkire oda figyelnek, mikor milyen formában van sokat játszott-e az elmúlt idõszakban, vagy kevesebbet, sérült volt-e, hízott vagy fogyott, egyszóval mindenre és ezek szerint határozzák meg hogy kinek milyen edzésterv szerint kell dolgoznia.
 
 
Mi motivál, hogyan tudod így formában tartani magad?
 
Edzéseken gyakran összekerülök Carrassal (Carrick) vagy Scholesyval és ugyanúgy tartanunk kell a ritmust Andersonnal, Cleverleyvel. De nem csak az edzéseken, a meccseken is muszáj tartani a szintet, nincs idõd arra gondolni hány éves vagy. Keményen kell dolgozni és amíg tudod tartani az ütemet a többiekkel, addig nem lehet semmi baj.
 
Mit gondolsz, hány éves korodig fogsz játszani?
 
Addig amíg élvezem, és amíg hasznos vagyok a csapat számára. Amikor azt fogom érezni, hogy nem tudom már segíteni a társaim a játék során, akkor fog eljönni az idõ, amikor végleg szögre akasztom a futballcipõm.
 
Mi a titkod, hogyan tudtad így megõrizni a kondíciód?
 

Tartom magam bizonyos elvekhez. Sokkal jobban odafigyelek az étrendemre, mit fiatal koromban. Szelektálok a dolgok közt, csak az igazán értékes dolgokkal foglalkozom, ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabb az életem. Ebben a jóga sokat segít, de a legnagyobb titok az, hogy ismerd önmagad, tudd mi a jó neked és élvezd az életet! 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!