Cole: Az anfieldi gyõzelem már esedékes

A Manchester United legendája, Andy Cole szerint az Arsenal felett aratott bajnoki gyõzelem egy lépés volt az FA Kupa találkozó megnyeréséhez vezetõ úton.


A korábbi csatár szerint a United jelenlegi játékosai magabiztosak lehetnek amiatt, hogy saját otthonukban gyõzték le az Ágyúsokat, ezáltal Sir Alex Ferguson csapata kiterjesztheti gyõzelmi sorozatát a hétvégére is, az õsi rivális Liverpool rovására.

"Nézd meg, hogy játszottunk az Arsenal ellen - ha az Anfielden is így játszunk majd, akkor joggal bizakodhatunk" - kezdte a támadó a Manutd.com-nak adott interjújában. "A Liverpool mosanába küzd a formájával és ha úgy teljesítünk, ahogy az Arsenal ellen, nem látom az okát, miért ne érhetnénk el pozitív eredményt."

Cole azelõtt beszélt minderrõl, mielõtt a Liverpool túljutott volna a Manchester City elleni párharcon a Ligakupa elõdöntõjében. A szerda esti eredmény azt jelentette, hogy a manchesteri klubok idén ha az Anfieldre látogattak, döntetlent értek el eddig - most a City a Ligakupában 2-2, a bajnokságban pedig 1-1-et játszott mindkét manchesteri csapat. Cole szerint azonban itt az idõ, hogy régi klubja felborítsa a trendeket és továbblépjen a kupa következõ körébe.

"Már régóta esedékes egy anfieldi jó eredmény. Korábban jól játszottunk ebben a szezonban már és a Liverpool mostanában nem szerez sok gólt. Úgy vélem igaz hittel tudunk elutazni oda."

Bár több United szurkoló lehet ott a meccsen - az FA Kupa szabályok miatt - mint általában, Cole szerint a hazai fanatikusok kihívást jelenthetnek.

"Még ha 5-6 ezer vendégszurkoló is ott lesz, még mindig több, mint 30 ezer liverpooli drukkert kell elhallgattatni azzal, hogy nálunk lesz a labda és azt játszuk, amit a Unitednek kell" - tanácsolta a korábbi csatár. "A Liverpool gondterhelt lesz, mert látják, jó formában vagyunk. De el kell hallgattatnunk a szurkolóikat."

 


Cole nagy mestere volt korábban, hogy elhallgattassa a Kop-ot, miután több gólt is szerzett az Anfielden.

"Mikor még a csapatban voltam, imádtam az Anfielden játszani. Nagyon szerencsés voltam, hogy a menedzser mindig szerepeltetett a Liverpool ellen, mert mindig úgy tûnt, bennem van a gól. Nem tudom mitõl volt így. Ez egy különleges aréna, ami mindig a legjobbat hozta ki belõlem."

A korábbi 9-es fõleg a bajnokságban nehezítette a Pool dolgát, de az FA Kupa során is borsot tört az õsi rivális orra alá - elõször a Wembley-ben az 1996-os döntõ során, majd késõbb, 1999-ben az Old Traffordon, ami után a Vörös Ördögök meg sem álltak a végsõ gyõzelemig.

"Akkoriban fölényben voltunk, nem féltünk senkitõl" - mondta Cole a 99-es esetrõl.

"Mindig hittük, bárki ellen is játszunk, ki tudjuk ütni. Még akkor is, ha egy gólos hátrányban voltunk a találkozó vége elõtt, akkor is gyõzni tudtunk. Így volt akkor is, mikor legyõztük a Liverpoolt a kupában. A 85. percben kopogtattunk be elõször az ajtón, végül jött egy újabb gól és megnyertük a mérkõzést."

"Ha meg akarsz nyerni egy kupát, akkor más kemény csapatokat is le kell gyõznöd! Ha ezt a korai szakaszban meg tudod tenni, talán nem lesz olyan kemény, ha bejutsz a döntõbe."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!