Rooney jövõje bizonytalan

Egyes hírek szerint a Manchester United angol csatára elhagyhatja az Old Traffordot.


Könnyen elképzelhetõ, hogy Wayne Rooney hamarosan elhagyja a Unitedet, miután állítólag arról informálta a klubot, hogy nem kívánja meghosszabbítani szerzõdését.
 

  

 

 

Rooney szerzõdése 2012 nyaráig érvényes, ezért a klub érdeke minél elõbb pontot tenni az ügy végére, különben a csatár ára folyamatosan csökken.

 

Az eset két irányból is megközelíthetõ. Egyesek szerint Rooney kapcsolata megromlott Sir Alex Fergusonnal, mások szerint mivel a klub komoly összegeket nem költött az átigazolási idõszakban úgy tûnhet egyszerûen gazdasági okokból adnák el a formán kívül játszó támadót.

 

A klub tegnap mindenesetre közleményben cáfolta a pletykákat, Rooney januári eladását nonszensznek minõsítették.

 

Azóta azonban kiderült, hogy a 24 éves támadó finoman szólva sem biztos a folytatásban és a váltáson gondolkozik.

 

Rooney a média kereszttüzében áll egész idényben, rengeteg támadás érte elõször a gyatrán sikerült világbajnokság, majd a magánéleti problémái miatt és úgy tûnik a csatár nem tud felülkerekedni problémáin.

 

A feszültség a múlt héten tovább fokozódott, a csatár a válogatott meccs után szembement Ferguson szavaival és kijelentette semmilyen sérülés nem hátráltatta az utóbbi idõben. Ezután a hétvégi West Brom elleni 2-2 alkalmával csereként mindössze 20 percet adott neki edzõje.

 

Rooney csúcsformában játszott az elõzõ idényben, a Bayern elleni sérülését megelõzõen 22 találatig jutott 21 meccsen. Azóta ugyanennyi meccsen mindössze egyetlen alkalommal szerzett akciógólt a Vörös Ördögök dresszében.

 

A korábbi Everton játékos nem az elsõ nagy név lenne, aki Fergusonnal történõ összekülönbözése után a távozás mezejére lépne. Korábban Ruud van Nisterooy, David Beckham, Paul Ince, Roy Keane és Jaap Stam is hasonló okok miatt kellett távozzon.

 

Az mindenesetre kijelenthetõ, hogy Ronaldo eladása után Rooney távozása újabb csapásként érné az észak-nyugat angliai sztárcsapatot, melynek támadó egysége így alaposan meggyengülne.

 

Rooney boldogtalansága az Old Traffordon több csapatot is érdekelhet. Lehetett már hallani pletyka szinten a Barcelona és a Real Madrid érdeklõdésérõl, az angol klubok közül a Chelsea jöhet szóba és minimális eséllyel, ám annál több pénzzel a Manchester City is képbe kerülhet.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!