FAYC: Swansea 1-5 United

Idegenbeli gyõzelmével a United akadémiája továbbjutott az ufjúsági FA Kupában.


A Manchester United bejutott az ifjúsági FA Kupa negyeddöntõjébe, miután 5-1-re legyõzte a Swansea City-t a Liberty Stadiumban.

A lenyûgözõ elsõ félidõ végén már 3-0 volt az állás, köszönhetõen Jack Barmbynak, Gyliano van Velzennek és Sam Byrne-nek. Miután van Velzen a szünet után négy perccel megszerezte második gólját, Jimmy Loveridge szépítõ gólja csak sovány vigasz volt a hazaiak számára. A végeredmény Tyler Blackett egy szabadrúgás kombináció utáni bombagólja után alakult ki, ezzel magabiztosan nyertek a Vörös Ördögök a sok sérülttel felálló Swansea ellen.

Az elsõ helyzet van Velzen elõtt alakult ki, aki talán legjobb teljesítményét nyújtotta az idei szezon során, ám korai lövése alszállt a kapu elõtt. Barmby is folyamatos veszélyt jelentett az ellenfél kapujára - több lehetõsége is volt, de mellé lõtt mindig. A másik kapunál Loveridge fejelt közelrõl kapu fölé nagy helyzetben, majd Jonny Sutherland tolta kapu fölé Nathan Walters lövését. Barmby ismét megmutatta merészségét, de lövését nagyszerû védéssel hárította Oliver Davies kapus.

Nicolas Ioannou vágott elõre egy labdát, amire Barmby messzirõl érkezve lecsapott, elvitte a labdát a tizenhatoson kívülre futó kapus mellett és ballal kapuba lõtt, ezzel legutóbbi 10 meccsén már a kilencedik gólját szerezte meg. Pillanatokkal késõbb Barmby indításával futott kapu felé Mats Daehli - a visszajátszás megmutatta, hogy valóban nem volt lesen - majd okosan a hosszún érkezõ van Velzenhez passzolt, aki közelrõl juttatta kapuba a játékszert.

Volt még idõ szünetig, amikor van Velzen és Barmby játszott össze a tizenhatos elõterében, utóbbi lövésre szánta el magát, de a labda Byrne sarkán megpattant, épp a csatár elé, aki a kapus mellett kapuba lõtt. Kis szerencse is kellett a gólhoz.

A szünet után Loveridge hagyott ki hatalmas helyzetet, amire van Velzen válaszolt góllal, ezzel eldöntve a párharcot. A jobb bekk, James Weir remek elfutása után lõhetett ballal kapuba a bal szélsõ, megszerezve második gólját a találkozón.

Blackett rossz fejese után Loveridge szépített, majd Sutherlandnek volt pár dolga, amikor nagyszerûen védett. Blackett tizenegyest reklamált nem sokkal a szépítés után, amikor Jandir Zola buktatta a Swansea tizenhatoson belül, majd a csereként beálló James Wilson lõtt kapura néhány alkalommal, aki két gólt is szerzett a találkozón, de mindkét gólt leshelyzet elõzött meg, ezért nem adta meg ezeket a játékvezetõ.

Sutherland védte Zola lövését, majd Blackett a 89. percben tette fel az i-re a pontot, miután egy szabadrúgást követõen James Wilson gurította le neki a labdát, a csapatkapitány pedig nagy erõvel lõtte be a hazai kapuba. Ezzel Paul McGuinness csapata az FA Youth Cup negyeddöntõjébe jutott, ellenfele vagy a Tottenham, vagy a Charlton lesz a hónap végén.
 

 

 

FA Youth Cup, 5. forduló 

Swansea City 1-5 Manchester United

Liberty Stadium, 4080 nézõ

 

United: Sutherland - Weir, Ioannou, Blackett, Ekangamene - Barmby(Wilson 52.), Hendrie(Harrop 77.), Rudge, Daehli, van Velzen - Byrne(Gorre 80.)

Nem használt cserék: Wilkinson, Jacob.

 

Gólszerzõ: Loveridge 53' illetve van Velzen 40', 49', Barmby 38', Byrne 45', Blackett 89'

 

 
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!