A Real Madrid cáfol

A Real Madrid sportigazgatója, Jorge Valdano cáfolja a Wayne Rooney-val kapcsolatos híreket.


Az angol válogatott csillaga bizonytalan a jövõjét illetõen, mivel a hírek szerint megromlott a kapcsolat közte és a menedzser, Sir Alex Ferguson között.

 

Egyes források azt állítottak, hogy Rooney már a távozás küszöbén áll, és nem szándékozik aláírni a Manchester United új szerzõdésajánlatát.

 

Nyilvánvaló, hogy egy Rooney-kaliberû világsztárt ilyenkor rögtön összeboronálnak a Real Madriddal. A spanyol óriás az elmúlt években nem félt pénztárcája mélyére nyúlni, ha arról volt szó, hogy tehetséges sztárokat hozzon el az Old Trafford-ról. 2003-ban David Beckham-et sikerült megszerezniük 25 millió fontért, majd tavaly nyáron Cristano Ronaldo-t csábították el világrekordot jelentõ átigazolási összegért, tehát egyértelmûen nem okozna gondot a Madridnak pénzügyi forrásokat felszabadítani Rooney megszerzésére.

 

 

 

Valdano azonban szeretne pontot tenni a találgatások végére, kijelentette, hogy a Real Madridnak nincs szüksége a támadóalakzatuk megerõsítésére. Úgy véli, Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain, Angel Di Maria, Mesut Özil és Karim Benzema jelenléte szükségtelenné teszi Rooney leigazolását.

 

Valdano a Telemadridnak így nyilatkozott: „Van 2 nagyszerû csatárunk, Higuain és Ronaldo, akik akár 60 gólig is eljuthatnak a szezon végére.

 

„Úgy szintén nálunk van Di Maria és Özil, akik remekül kiszolgálják õket, tehát a kérdés az lenne, hogy kit kellene a padra ültetnünk, ha vennénk még egy csatárt?”

 

„Ez jelenleg szóba sem jöhet Madridban, Mourinho is megálljt parancsolt a híreszteléseknek.” – tette hozzá.

 

 

 

Azzal együtt, hogy a Real igyekszik elhatárolódni Rooney-tól, Valdano nem zárta ki a lehetõséget, hogy valamikor a közeljövõben ajánlatot tesztek az Athletic Bilbao kiváló formában levõ játékosáért, Fernando Llorente-ért.

 

„Szeretem a játékát, de ettõl még nem lesz könnyebb helyet találni neki a Madridban. Minden évben érkezik hozzánk egy-két új játékos, de nem feltétlen kell mindig középcsatárokat igazolnunk.

 

„Llorente sokat fejlõdött, és készen áll arra, hogy egy szinttel feljebb lépjen, de gyakran a média olyan dolgokról beszél tényként, amikrõl szó sincs, hogy megtörténhetnének.”

 

Bárhogy is legyen, Valdano hajthatatlanul mondogatja, hogy több mint elégedett a jelenlegi kerettel és nem terveznek semmilyen ügyletet lebonyolítani a januári átigazolási idõszakban.

 

„Januárban nem fog érkezni, sem távozni senki. Június pedig még messze van.” – mondta el.

 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!