Sir Alex örül csapata erõfeszítésének

Sir Alex Fergusonnak vegyes érzései voltak a Stamford Bridgen elért 3-3 után.


Egyrészrõl örült annak, hogy csapata három gólos hátrányból döntetlenre tudta menteni a találkozót, de szerinte a Vörös Ördögöknek le kellett volna gyõzniük a Chelsea-t, miután õk voltak a jobbak.

"Azt hiszem két pontot elhullajtottunk, mert hiszen jól játszottunk. Eltekintve a szünet utáni tíz perctõl, amikor nagyon borzalmasan kezdtünk és kaptunk két gólt úgy vélem, mi voltunk a sokkal jobb csapat."

"Nem könnyû 0-3-ról visszajönni és ez egy hatalmas erõfeszítés volt játékosaimtól. A semleges nézõknek nagyon nagy mérkõzés volt ez. Fantasztikus volt és ebben a Chelsea-nek is nagy szerepe volt. Bár szerintem mi voltunk a jobb csapat, a Chelsea bárki számára érdekessé tette a találkozót, és én elégedett vagyok a játékosaimmal."

Wayne Rooneyval különösen elégedett volt Sir Alex, a csatár két büntetõt is értékesített, ezzel segítve a Unitedet, hogy felálljon a padlóról.

"Wayne sokat gyakorolt, amióta kihagyta legutóbbi büntetõjét (a Bolton ellen) és úgy hiszem, ez kifizetõdött. A két tizenegyes jogos volt, de négyet is kaphattunk volna a meccs alatt."

 


A menedzser a csereként beálló Javier Hernandezt is méltatta, aki Ryan Giggs nagyszerû beadására érkezett és egyenlítette ki az állást.

"Hazárdíroztunk, mert hazárdíroznunk kellett" - mondta Ferguson, miután a védõ Rafael helyére egy csatárt, Chicharitot hozta be.

"Hogy õszinte legyek, talán a találkozó elejétõl Chicharitot kellett volna játszatnom. Amikor bejött, mozgásával és pozíció játékával nyomás alá helyezte a védelmüket. Danny Welbeck félelmetes volt és top játékos lesz belõle, de amikor Chicharito a pályára lépett, sokkal másabb lett a játék."

Ami a másik véget illeti, Sir Alexet a kapus munkájáról is megkérdezték, amire ezt felelte: "A mentés, amit a szabadrúgásnál bemutatott, hihetelen volt. A felsõ sarokba ment fel. Ezen kívül még 2-3 jó védése is volt, többek között egy igen jó az elsõ félidõben."

"Igen, kivette a részét, nem kétséges. Elégedett vagyok, mert látjuk a tehetséget a srácban. És bízunk ebben a tehetségben. Három-négy év múlva mindent megláthatunk majd ebbõl."

"Jelenleg igen, elkövetett 1-2 hibát, mert az angol foci sokkal másabb számára. Ez nem az, amit Spanyolországban kellett tennie. De ma volt néhány jó kijövetele és elütése is, nagyszerû munkát végzett."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!