De Gea a United nagyságait vette célba

David de Gea meg van róla gyõzõdve, hogy még 'sok évig' a Manchester Unitednél fog maradni, miután kezdi megtalálni régi önmagát az angol futballban.


A 21 éves kapus nagy népszerûségnek örvendve érkezett az Old Traffordra múlt nyáron, mint a jövõ egyik legnagyszerûbbnek ígérkezõ sztárvárományosa.

 

Idõnként az érte kifizetett borsos átigazolási összeg, és az elvárások, amelyek a világ egyik legnagyobb klubjánál vannak, eléggé nyomták az eddig eltelt idõszakban a vállát, amelyek eredményeként számos ideges produkciót láthattunk tõle, így nem véletlen, hogy sokan megkérdõjelezték jövõjét a Vörös Ördögöknél.  

 

Ennek ellenére De Gea fenntartja, hogy továbbra is maximálisan bízik saját képességeiben, és magabiztos azt illetõen, hogy bizonyítani tudja, jó fogás volt az õ megvétele, mindehhez pedig csak annyi szükséges, hogy megkapja az ehhez szükséges idõt, és megcsillogtathassa igazi tudását.

 

"Minden vágyam az, hogy hosszú éveken keresztül a Manchester Unitedben játszhassak" - kezdte a spanyol portás.

 

"Szeretnék elindulni azon az úton, hogy a United legnagyszerûbb kapusai közé emelkedjek, és kiérdemeljem a tiszteletet. Szeretnék segíteni a klubnak abban, hogy újra és újra történelmet írhasson."

 

 

De Gea problémáinak egy része ebben a szezonban pehelysúlyú mivoltából fakad, és a Premier League csapatai fel is fedezték, hogy a legmûködõképesebb fegyver ellene, ha szó szerint belemásznak az arcába.

 

Az egykori Atletico Madrid-játékos elismerte, hogy idõbe telik számára, amíg hozzászokik az elsõ számú angol pontvadászat fizikális stílusához, de kijelentette, hogy mindig is tudta, milyen kihívások elé kell néznie a szigetországban.

 

"Azt hiszem bátran lehet állítani, hogy a La Liga és a Premier League a világ két legjobb bajnoksága" - tette hozzá.

 

"De mindenki nagyon jól tudja, hogy az itteni játékstílus sokkal fizikálisabb, és kapusként ezért sokkal keményebb is. Az egész meccsen nagyon oda kell figyelni."

 

"A veled szemben álló játékosok bármely szögbõl és távolságból képesek tüzelni. Tisztában kell lenned vele, hogy bármelyik pillanatban elereszthetnek a kapudra egy lövést."

 

"Emellett elmondható, hogy rengeteg a beadás a szélekrõl, sok a magas labda és a légi párbaj. Úgyhogy neked el kell érned, hogy valahogy odaérj ezekre, blokkolj, zavarj és megállítsd az ellenfelet abban, hogy kapura lõjön."

 

"Tudtam, amikor a Unitedhez kerültem, hogy ilyen a játékstílus. Úgyhogy már akkor készen álltam erre, és már akkor magabiztos voltam."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!