Vörös legendák találkoztak

A Manchester United és a Liverpool rajongói klubjuk sikereire méltán büszkék lehetnek.


Természetes, hogy e két klub között óriási rivalizálás folyik, de ez nem lépheti túl a jó ízlés határait.

 
Ez a közös álláspontja a két csapat hatalmas legendájának, akik mindketten legeredményesebb labdarúgói voltak klubjuknak.
 
 
 
Sir Bobby Charlton és Ian Callaghan a múlt hét folyamán nyilatkoztak a United Reviewnek, egy exkluzív interjú keretében.
 
A kérdésre, hogy mi lenne a klub legendáinak üzenete a szurkolók felé, a válasz egyértelmû volt:
 
"Csak élvezzék, hogy ilyen sikeres klub rajongói lehetnek, mint a United vagy a Liverpool" - mondta  Ian Callaghan.
 
"Szerencsés, hogy mindkét klubnak jó vezetõi, edzõi és játékosai voltak és vannak jelen pillanatban is. Egy sikeres klub rengeteg örömet szerezhet a rajongóknak és ez a legfontosabb számunkra" - fûzte hozzá Sir Bobby Charlton.
 
"Van azonban egy dolog, amit sohasem szabad elfelejteni. Mindkét klub olyan rekordokat ért el, ami óriási hatással volt az angol labdarúgásra és a világ minden részén elismerik a Manchester United és a Liverpool sikereit."
 
 
 
Azonban a két rivális klubot nem csak sikerei kötik össze, hanem a tragédiák is. Míg a rajongók egy kisebb csoportja elbagatellizálja a rivális csapatok múltbéli katasztrófáit, addig Sir Bobbyt és Callaghant mélyen érinti a zord valóság. A müncheni tragédia és a Hillsborough-katasztrófa fájdalmas emléke kísérti mindkét legendát.
 
 
Emlékezve a müncheni tragédiára Callaghan a következõket mondta: "Bár én még csak egy fiatal srác voltam, de mélyen megérintett a tragédia híre. Borzasztó lehetett ezt átélni. Láttam a lezuhant gép fotóit, hallottam hogy sokan, közöttük fiatal tehetséges futballisták életüket vesztették. Ez egy nagyon fájdalmas emlék minden angol futballista számára." 
 
"Igen, hasonlóan borzalmas tragédiát élt meg az angol futball az 1989-es Hillsborough-katasztrófa alkalmával. Felfoghatatlan, hogy ártatlan emberek vesztették életüket csak azért, mert futballrajongók" - mondta Sir Bobby.
 
"Én tudom, hogy mindkét klub táborát mélyen megérintik ezek a borzalmas tragédiák, és remélem a jövõben is tiszteletben tarja mindkét csapat rajongótábora egymás fájdalmas emlékeit."
 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!