Taylor: Csorbult a tisztelet

A PFA vezérigazgatója Gordon Taylor szerint, Luis Suarez a tegnapi gesztusával az Old Traffordon Patrice Evraval szemben, sárba tiporta a szövetség Tisztelet Kampányát.


A PFA egyik fõ feladata ugyan is, hogy kiálljon a labdarúgásban az elfogadhatatlan magatartásformák ellen, egészen az alulról szervezkedõ csoportoktól az elitig.
 
Sajnos ebben a szezonban nem csak az egymás iránti tisztelet megadása csorbult, de a rasszizmus is szerephez jutott a labdarúgásban. Többek között kiemelkedõ példa, amikor John Terry az angol válogatott csapatkapitánya sértette meg a QPR játékosát, Anton Ferdinandot. Szombat este egy újabb fordulattal ismét szembesülnünk kellett az angol futball elitjének szégyenletes megnyilvánulásával.
 
Luis Suarez nem volt hajlandó kezet fogni a mérkõzés elõtt Patrice Evrával, azok után hogy az uruguayi játékos elõször térhetett vissza, miután az FA nyolc mérkõzésre eltiltotta Evraval szemben tanúsított rasszista megnyilvánulása miatt.
 
"Különösen kiábrándító és megrázó volt Suarez viselkedése. Az ilyen magatartás elfogadhatatlan, éppen ezért nem hagyhatjuk figyelmen kívül. A tisztelet megadása és a rasszizmus elleni harc a szövetség legfõbb feladatai közzé tartozik"- mondta Gordon Taylor.
 
 
A Liverpool menedzsere Kenny Dalglish korábban azt mondta, hogy Suarez kész lesz kezet rázni Evrával a mérkõzés elõtti protokoll részeként. Elhitetve ezzel mindenkivel, hogy a tiszteletadásnak eme formája meg fog történni a szombati mérkõzés elõtt. Ezzel szemben szemtanúi lehettünk az angol futball megszégyenítésének, mivel a közvetítéseket világszerte figyelemmel követik.
 
"Suarez, tegnap este az angol futballra hozott szégyent."
 
"Tudjuk, hogy a rasszizmus ellen folytatott harc nehéz, de minden esetben fel kell emelni a hangunkat ellene. Amit Suarez mûvelt tegnap az Old Traffordon, a világ szeme elõtt, az felkavaró  volt."
 
Sir Alex Ferguson is felháborodásának adott hangot a tegnapi mérkõzés után.
 
"Mi bíztunk benne, hogy meg fog történni a kézfogás a két játékos között, és túl tudunk lépni a problémákon. Evra kezet nyújtott. Mindannyian láttuk mi történt. Suarez egy szégyen"- mondta a skót tréner.
 
Taylor következõ lépésként szeretne létre hozni egy találkozót, amin jelen lenne a két klub vezetése, az FA, a Premier League, a PFA és a League Managers' Association képviselõi.
 
"Suarez részérõl a kézfogás elutasítása még jobban kiélezte a helyzetet a két klub között. A játékos ezen magatartása különösen kiábrándító és megrázó volt. Semmiképp nem hagyhatjuk ezért figyelmen kívül, ha sikeresen fel akarjuk venni a harcot a labdarúgásban a rasszizmus ellen."
 
"Elengedhetetlen a játékosok egymás iránti tisztelete. Különösen fontos a rasszizmus ellen felszólalni az olyan, nagy nyilvánosságot vonzó sportokban mint a futball. Borzasztó dolog belegondolni, hogy úgy nõ fel az új generáció, hogy ilyen viselkedés formák legyenek elõttük. Ez az egész társadalomra rossz hatással lehet."
 

 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!