Mérföldkõhöz érkezett Giggs

Amikor 1991. március 2-án Denis Irwin az Everton elleni mérkõzés 35. percében lesántikált az Old Trafford gyepérõl, Alex Ferguson egy 17 éves, vézna srácot küldött be helyette.


Most, majd 21 évvel késõbb a tehetséges tini - név szerint Ryan Giggs - több trófeát nyert, mint bármely más játékos az angol labdarúgásban és közel áll ahhoz, hogy 900. mérkõzésén szerepeljen a Manchester United csapatában.

Irwin nem tudja elhinni, hogy Giggs még mindig terrorizálja az ellenfelek védelmét és visszaemlékezett arra, milyen volt a fiatal walesi, mikor elkezdett kopogni a felnõtt csapat ajtaján.

"Hihetetlen" - mondta Irwin az Old Trafford elõterében állva. "Mindannyian tudtunk róla. Olyan volt, mint egy villám, mint a szél, kinek nagyszerû készsége és képessége volt."

"Ami a legjobb volt benne, hogy a védekezõ feladatait is el tudta végezni. Soha nem lógott meg azon felelõsség alól sem, ahogy most sem teszi. A bal szélen játszott éppen elõttem tíz éven keresztül, hihetetlen, hogy még mindig olyan éles, mint volt."

És fontos a csapat számára. Lehet, hogy Giggs 38 éves, de továbbra is fontos eleme Sir Alex Ferguson bajnoki címet hajtó gárdájának. Nincs nagyobb meccs, mint a United - Liverpool párharc, melyen Ryan idén is három alkalommal vett részt.

A legutóbbi épp szombaton volt, mely igen eseménydúsra sikerült és ez volt Giggs 899. mérkõzése a Vörös Ördögök színeiben, ezzel már csak egy mérkõzésnyire állva egy döbbenetes mérföldkõtõl.

"Egy ilyen klub kötelékében 900 mérkõzésen szerepelni olyan, mint..." - kereste a szavakat Irwin, hogy tökéletesen le tudja írni Ryan eredményét.

"Mindenki kimondott szélsõként ismerte. Hogy megváltoztatta gondolkodás módját a futball pályán [és alkalmazkodott a középsõ középpályás szerepkörhöz] mutatja, milyen jó játékos is õ. Nem csak a csúcson tartotta játékát, meg is változtatta azt."

 


Giggs nem csak eléri a 900-as határt, túl is fogja szárnyalni azt. Végtére is az elõzõ hét péntekjén írta alá új, egy éves szerzõdés hosszabbítását a klubbal, mely folyamán a 2012/13-as szezon végéig biztosan a csapat tagja marad. Ne feledd, Ryan 64 alkalommal szerepelt a válogatottban is, így minden esélye megvan ahhoz, hogy 1000 felnõtt szereplést is elérjen pályafutása során. De miért állna meg ott?

"Elég kihegyezettnek tûnik, amikor játszik" - folytatta Irwin. "Addig kell játszanod, amíg csak lehet, különösen ezen a szinten. És különösen ennél a klubnál."

Az ír védõvel - aki 529 mérkõzésen szerepelt a Unitedben - a stadionban sétálva újból felelvenítettük a két évtizeddel ezelõtti pillanatot, amikor Giggs poroszkált a pályán, bemutatkozva az elsõ csapatban.

"A Manchester Unitednél hiszik, hogy egy nagyon különleges karrier kezdetét láthatjuk ma délután" - jelentette ki akkor Clive Tyldesley, az ITV kommentátora.

"Különleges" - mint késõbb kiderült, enyhe kifejezés volt.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!