Ferdinand: Ryan tiszteletet érdemel

Rio Ferdinand csodálattal adózik csapattársa hihetetlen karrierje iránt, amit Giggs pénteket még egy évvel meghosszabbított a Manchester Unitednál.


A 38 éves játékos, Ryan Giggs 22. évét tölti a Unitedben, és a 900. mérkõzése elõtt áll.

 
Ferdinand szerint Giggs még mindig az egyik legjobb játékosa a csapatnak, és nagy szükség van rá. Ennek az egyik legnagyobb bizonyítéka, hogy Sir Alex örömmel hosszabbítja meg Giggs szerezõdését.
 
"Semmit sem csökkent a teljesítménye" - mondta Ferdinand. "Még mindig az egyik legerõsebb játékos az edzéseken és a mérkõzéseken is."
 
"Nem kétséges a helye a kezdõben, hisz az õ jelenléte mindig hozzáad valamit a csapat sikeréhez."
 
 
Giggs bevallása szerint jó formáját a jógának is köszönheti, és ebben a szezonban is bebizonyította, hogy képes a gyors játékra és fel tudja venni a tempót bármelyik fiatalabb játékossal.
 
"Õ egy hatalmas fizikummal van megáldva" - folytatta Ferdinand.
 
"Nagyon erõs és kemény játékos. Csodálatra méltó, hogy ilyen hosszú pályafutás alatt soha nem volt súlyos sérülése. Persze ehhez a szerencse is hozzájárult, de nagyban köszönheti kivételes fizikumának is."
 
"Az pedig, hogy egy klubon belül ennyiszer lépet pályára, az egyszerûen fenomenális, nem lehet szavakba önteni, mit jelent Giggs a United számára."
 
A 33 éves Ferdinand még gyerekként láthatta a Vörös Ördögök mérkõzésein Giggs játékát, aki akkoriban még egy göndör hajú tini volt, de már akkor is elkápráztatta rajongóit fantasztikus játékával.
 
"Minden alkalommal megnéztem a United meccseit gyerekkoromban, és Giggs az elsõ perctõl ahogy debütált a felnõtt csapatban, mindenkit lenyûgözött a játékával. Emlékszem, felvettem a mérkõzéseket videóra és többször megnéztem Giggs miatt. Már akkor is fantasztikus játékot produkált."
 
"Akkoriban még göndör haja volt és nagyon fiatalon került be az elsõ csapatba. Hihetetlen, hogy csak a haja változott azóta, hisz még mindig ugyanolyan gyors, és megállja a helyét a mai, sokkal nagyobb tempót megkövetelõ futballban is."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!