A sokoldalú Thorpe

Warren Joyce, a United tartalék csapatának fõnöke Tom Thorpe sokoldalúságát dicsérte azok után, hogy a tavalyi FA Youth Cup gyõztes csapat kapitánya idén már a 'Reserve'-ben szerepel.


Thorpe emelhette magasba a híres trófeát tavaly, ám szintlépését követõen a középsõ védõ poszton korlátozottak a lehetõségei. Ehelyett a középpályán kezdett el játszani és a 19 éves játékosnak rengeteg ideje van a fejlõdésre.

 "Ki hogyan kezeli a labdát edzésen, abból tudom eldönteni, ki hol szerepelhet" - magyarázta Joyce a Manutd.com-nak. "Tom nagyon jó példája annak, hogyan is kezelte azt, hogy a középpályán játszik."

"Tom jól bánik a labdával, passzai és döntéshozatalai jók és az edzéseken láthatod, ahogy a labdatartás és más edzési területeken hogyan teljesít. Így jött az ötlet, hogy meg tudja csinálni."

 


"Lesz lehetõsége a védelemben is játszani, csak nagyon sok védõnk van, mint látható. Két hátsó négyest is ki tudnánk állítani, talán hármat is."

Az egyetlen új arc idén Frederic Veseli, aki a Manchester City csapatától érkezett januárban. Õ egy újabb olyan játékos, aki több poszton is bevethetõ. A Bolton elleni gyõzelem során bemutatkozó svájci fiatal elõbb a középpálya jobb szélén szerepelt Larnell Cole-t váltva, majd a védelem szélére került vissza.

 "Veseli egy másik védekezõ felfogással bíró játékos, aki belsõ védõként, szélsõ védõként vagy a középpálya tengelyében. Több pozícióban is játszott, sokoldalú játékos."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!