Butt és Robson is örül Cleverley visszatérésének

A United középpályájának egykori nagyságai, Nicky Butt és Bryan Robson is nagyon várja, hogy még többet láthassanak Tom Cleverleytõl, ahogy a szezon halad elõre.


A 22 éves irányító október óta elõször léphetett pályára az Ajax elleni csütörtökön 2-0-ra megnyert Európa-liga találkozón, és valószínûleg kulcsszerep hárul majd rá a szezon hátralévõ részében, miután Sir Alex Ferguson dicsérte teljesítményét visszatérését követõen.

 

Butt és Robson, akik nagyon elõkelõ helyet foglalnának el egy, az Old Traffordon megforduló középpályásokat felvonultató rangsorban, egyetértenek azzal, hogy Cleverley képességei vitathatatlanok, miután a középpályás szeretné újra megszilárdítani helyét a Vörös Ördögök kezdõjében, azt követõen, hogy a 2011/2012-es szezont négy kezdõként lejátszott bajnokival kezdte.

 

"Gyerekkora óta ismerem Cleverley-t" - mondta korábban Butt a ManUtd.com-nak.

 

"Amikor elkezdtem az edzõi képesítésem megszerzését Scholesy, Neville, Giggsy és Keaney társaságában, az õ 15 évesekbõl álló csapatukat kaptuk meg."

 

"Mindig is kimagasló tehetség volt, és mióta visszajött kölcsönszerzõdésébõl, tényleg fenomenálisan játszott. Azonban keményen kell dolgoznia továbbra is. Biztos vagyok benne, hogy fog is, hiszen idáig is így jutott el, emellett pedig hallgatnia kell a menedzserre, az edzõire, és a tapasztaltabb társaira. Bármeddig eljuthat, ehhez megvan minden képessége."

 

"Cleverley technikailag sokkal jobb futballista, mint én bármikor is voltam. Ezen játékosok esetében csak az a kérdés, hogy miként ütközik ki ez az erõsségük."

 

 

Robson az MUTV-nek adott interjújában árulta el, mennyire csalódott volt, hogy Cleverley fejlõdését egy súlyos bokaprobléma hátráltatta az idei szezonban, pont akkor amikor kezdte megcsillogtatni képességeit a futball legmagasabb szintjén is. 

 

"Tom nagyszerûen teljesített" - lelkendezett az egykori angol válogatott csapatkapitány.

 

"Nagyon balszerencsés volt, hogy meg kellett tapasztalnia a sérülést is az utóbbi idõszakban."

 

"Igazi nevet szerezhetett volna volna magának, miután kezdte megszilárdítani helyét, de az idõ az õ oldalán áll. Tudjuk, hogy milyen képességekkel rendelkeznek. Fel kell építenie a népszerûségét, és remélhetõleg ugyanolyan klasszis játékossá tud majd válni, mint amilyen potenciált lát benne elég sok ember."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!