Parknak megtiszteltetés volt a kapitányság

Park Ji-Sung elárulta, mekkora megtiszteltés volt számára, hogy csapatkapitányként vezethette ki a pályára a Manchester Unitedet, pályafutása során elõször az Ajax elleni tegnapi Európa-liga visszavágón.


A 30 éves középpályás Patrice Evra hiányában lett kinevezve csapatkapitánnyá, és lett ezzel az elsõ dél-koreai játékos a klub pályafutása történetében, akinek ez megadatott.

 

Azonban különleges estéje keserédesre sikerült, miután a Vörös Ördögök 2-1-es vereséget szenvedtek az Ajaxtól, az Európa-liga párharcuk visszavágóján.

 

"Nagy megtiszteltetés volt a Manchester United csapatkapitányának lenni" - kezdte.

 

"Ez nem olyan dolog, amelyre bármikor is gondoltam volna, de örültem volna, ha jobb eredményt sikerül elérnünk."

 

 

Az eredmény ellenére a United viszonylag magabiztosan jutott tovább az Európa-liga legjobb 16 csapata közé, ahol a jövõ hónapban a spanyol Athletic Bilbao vár rájuk.

 

Park elmondása szerint az Európa-ligában kiharcolt biztos továbbjutást követõen a csapatuk most már minden figyelmüket arra fordíthatják, hogy utolérjék a listavezetõ Manchester City együttesét a Premier Leagueben.

 

Következõ ellenfelük ebben a sorozatban nem ígérkezik könnyûnek, ugyanis idegenbe látogatnak a Norwich Cityhez, mielõtt a másik bajnoki címre esélyes riválisukhoz, a harmadik helyezett Tottenham Hotspurhöz látogatnak a White Hart Lanere.

 

Mindazonáltal Park hiszi, hogy a jelenleg második helyezett Unitedet segítheti az üldözõ szerepében szerzett tapasztalata abban, hogy végül maguk mögé utasítsák a Cityt.

 

"Mostantól minden meccs nagyon fontos a Premier Leagueben" - tette hozzá.

 

"Folytatnunk kell a Manchester City üldözését."

 

"Már van benne tapasztalatunk, hogy milyen ilyen nyomás alatt játszani. Nagy elõny számunkra, hogy van ebben ilyesfajta tapasztalatunk."

 

"Ez a legnagyobb különbség a Manchester City és köztünk, hogy mi tudjuk, miként kell ezt kezelni. Remélhetõleg ez segít majd abban, hogy bajnokok legyünk." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!