Evans: Növekszik De Gea jelenléte

Jonny Evans szerint a Manchester United kapusa, David de Gea jelenléte a csapatnál egyre növekszik, miután kezd beilleszkedni a mindennapokba az Old Traffordon.


De Gea még mindig nem tudta elhallgattatni összes kétkedõjét, azóta, hogy a tavalyi nyár folyamán áttette székhelyét Manchesterbe az Atletico Madrid együttesétõl, miután számos kapitális hibát követett már el a szezonban.

 

Valójában, bokasérüléséig Anders Lindegaard teljesen kiszorította a csapatból, és a dán visszatérését követõen így sem lehet biztosra venni, hogy a 18 millió fontos igazolás megtudja tartani helyét Sir Alex Ferguson kezdõcsapatában.

 

Ennek ellenére rengeteg jele van fejlõdésének, legutóbb például fantasztikus reflexszel hárította csütörtökön Siem De Jong fejesét az Ajax elleni Európa-liga mérkõzésen, amely akár a Vörös Ördögök bombameglepetésszerû kiesését is jelenthette volna a második számú európai kupasorozatból, három gólos elõnyük ellenére.

 

Jonny Evans szerint jó dolog volt, hogy De Gea még alig beszélt angolul, amikor a klubhoz került, így nem tette ki magát annak, hogy befolyásolják a kemény kritikák, amik akkor érték.

 

Az észak-ír válogatott védõ úgy érzi, hogy ahogy nyelvhasználata javul, a spanyol jelenléte is növekedni fog az öltözõn belül.

 

 

"Valószínûleg jó dolog volt David számára, hogy kezdetben még nem beszélt angolul" - kezdte a saját nevelésû bekk.

 

"Úgy tûnt, hogy úgy jött edzésre, mintha semmi nem lenne hatással rá. Csak a saját játékával foglalkozott."

 

"De ez azért volt, mert semmit nem tudott elolvasni és nem értett semmit abból, ami körülötte folyik. Összességében azóta valószínûleg sokkal jobb lett."

 

"Épül a lélekjelenléte jelenleg is. A nyelvi korlátok is el fognak tûnni, és õ is hamarosan önmagát tudja majd adni."

 

"Most már viccelõdik, és nem fél bekapcsolódni semiyen beszélgetésbe az öltözõben. Ezáltal pedig egyre jobban be tud illeszkedni."

 

Evans hiszi, hogy De Gea önbizalomhiánya okolható azért, hogy a kapuvédõ nem tudott megfelelõ teljesítményt nyújtani a szezon elején.

 

"Davidnek nagy árcédulát akasztottak a nyakába a nyár folyamán" - tette hozzá.

 

"Az embereknek pedig ezzel együtt nagy elvárásaik keletkeztek."

 

"Már az elsõ naptól kezdve hihetetlen védéseket mutat be. Lenyûgözõen tudja kitolni a labdákat."

 

"Csak egy kis önbizalomra volt szüksége. Biztos vagyok benne, hogy a Manchester Unitednél minden keresztül ment már olyan idõszakokon, amikor nem ment minden jól."

 

"Az, hogy ezen miként tudsz tovább lépni, az emberi jellemeden múlik."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!