U18: United 3-3 Wolves

A szerdai, Charlton elleni FA Youth Cup meccs elõtt ma a Wolverhamptonnal játszott a Manchester United akadémiája. A Vörös Ördögök háromszor is vezettek, de végül meg kellett elégedniük az egy ponttal.


Sam Byrne szerezte az elsõ gólt, majd a második félidõben James Wilson és Kenji Gorre is megszerezték elsõ góljukat a szezon során. Azonban a vendégek hõsiesen visszaküzdötték magukat és minden alkalmat kihasználtak - fõleg a pontrúgások utáni gyenge hazai védekezést -, hogy elõnyt kovácsoljanak magasságukból.

A legelsõ veszélyt Liam McAlinder jelentette, de az elsõ gólt James Wilson szerezhette volna meg már a harmadik percben, lövése azonban centikkel elkerülte a kaput. A Vörös Ördögöknek azonban 13 perc elég volt, hogy áttörjenek ellenfelükön. Rowley passzolt a csapatkapitánynak kinevezett Gyliano van Velzenhez, aki egy remek cselt követõen beadhatta a labdát, melyre Sam Byrne érkezett és a rövid sarokba talált.

Rowley beadása majdnem az elõzõ helyzet lemásolásával végzõdött, majd McAlinder veszélyeztetett, de elõször Nicolas Ioannou blokkolta lövését, majd a hosszú sarkot célozta meg a támadó, de nem járt sikerrel. A Vörös Ördögök egy kapu elõtti kavarodást is túléltek, Matthew Wilkinson lövése szintén védõrõl vágódott le. A szünet elõtt Liam Grimshaw elõtt adódott lehetõség, de van Velzen beadását nem tudta értékesíteni.

Byrne került helyzetbe a második félidõ elején, labdája azonban nem sokkal, de elkerülte a kaput, pillanatokkal késõbb pedig Sam Whittall fejelt a United kapujába Jacob felett. A hazai csapat ismét visszavette a vezetést, amikor Byrne sarkazott Kenji Gorre elé, aki a tizenhatoson belül elindult középre, majd Wilsonhoz játszott, aki Jonathan Flatt mellett belõtte elsõ gólját azóta, hogy sérüléseibõl felépült.

 

Kenji Gorre - egy gól, egy gólpassz a Wolves ellen


A vezetés azonban csak három percig tartott, miután egy szögletet követõen az amúgy kiválóan játszó Rowley-n pattant meg a labda, Jacobnak esélye sem volt a hárításra. Wilson és Gorre kényszerítõje után Bryne került helyzetbe, de a helyzetet nem tudta értékesíteni, maradt a 2-2-es döntetlen.

Nem sokáig, mert Gorre kihasználva gyorsaságát a bal szélen faképnél hagyta ellenfelét, majd a jobb lábára tette a labdát és 17 métrrõl nagyszerûen csavart Flatt mellett a hosszú alsóba. Ám z erõteljes vendégek ellen még ez sem volt elég. Rowley-t kellett ápolni, majd mivel a játékvezetõ engedélye nélkül ment vissza a védõ a pályára, sárga lapot kapott érte. A megítélt szabadrúgást jól ívelték a kapu elé, a labdát kapura is tudták fejelni, amire Jacob vetõdött, de Luke Ifil ért oda elõbb, a hálóba juttatva a labdát, miközben nem fújtak semmit kapus támadás miatt.


Premier Academy League
Manchester United 3-3 Wolverhampton Wanderers
Trafford Training Centre, Carrington

United: Jacob - Grimshaw, Ioannou(Dalley 62.), Wilkinson, Rowley - Gorre, Ekangamene(Rudge 46.), Hendrie, van Velzen(Barmby 69.) - Byrne, Wilson
Nem használt cserék: Sutherland, Blackett.

Gólszerzõ: Byrne 13', Wilson 61', Gorre 75' illetve Whittall 51', Rowley 64' (öngól), Ifil 80'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!