Ferguson: Kulcsfontosságú gyõzelem lehet

Sir Alex Ferguson szerint a United utolsó pillanatban elért gyõzelme a Norwich City ellen, köszönhetõen a mérföldkövet elérõ Ryan Giggsnek, döntõ jelentõségû lehet a bajnoki cím szempontjából.


Úgy tûnt, hogy a Vörös Ördögök két sokat érõ bajnoki pontot hagynak a Carrow Roadon azt követõen, hogy Paul Scholes korai vezetõgólját Grant Holt a 83. percben kiegyenlítette.

 

Azonban Giggs, aki 900. hivatalos mérkõzését játszotta a klubnál, a hosszabbítás utolsó elõtti percében a Kanárik kapuja elött bekotorta a lélektanilag hatalmas gyõzelemmel felérõ gólt Ashley Young beadásából.

 

"Ez egy nagyszerû eredmény, amelynek nagy hatása lesz" - kezdte a skót menedzser a mérkõzést követõen a MUTV-nek.

 

"Mindenki tudja, hogy mi soha nem adjuk fel, és nem számít, hogy ki ellen játszunk, nekik az utolsó utáni pillanatig ki kell tartaniuk ellenünk." 

 

"Azt kell hogy mondjam, szerencsések vagyunk. A Norwich jobb volt ma nálunk, és több lehetõség rejlett bennük. Folyamatosan ívelgették be a labdát a tizenhatosunkon belülre, és ha nem lett volna Jonny Evans, Rio Ferdinand és David de Gea, akkor akár több gólt is kaphattunk volna. Mindhárman fantasztikusan teljesítettek."

 

"Azt gondoltam, hogy fásultak, és ötlettelenek voltunk, amikor nálunk volt a labda. De amint bekaptuk a gólt, elkezdtünk fantasztikusan játszani. Ez mutatja igazán, milyen temperamentumúak a játékosaink. Nem lettek idegesek, játszottak tovább, magasabb fokozatba kapcsoltak, ez pedig jól sült el számunkra."

 

"Tényleg megérdemelt egy pontot ma a Norwich, de sikerült egy nagyszerû gyõztesgólt szereznünk, és ez mutatta meg, milyen is az igazi Manchester United."

 

 

Ami a manchesteriek utolsó pillanatbeli gólszerzõjét illeti, Sir Alex úgy érezte, hogy Giggs megérdemli, hogy uralja a címlapokat, hihetetlen maga mögött hagyott mérföldkövét követõen.

 

"Gyõztesgólt szerezni az utolsó labdaérintésbõl, a 900. meccseden... szerintem a karriere megérdemelte ezt" - tette hozzá.

 

"Parádés befejezés volt egy Ashley Youngtól érkezõ fantasztikus beadást követõen."

 

"Egy játékos számára egy klub színeiben lejátszani 900 mérkõzést, egészen kivételes - egy lenyûgözõ karrier, egy lenyûgözõ embertõl."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!