Berba korán rövidre zárná a bajnoki cím kérdését

Dimitar Berbatov szeretné, ha a Manchester United már a bajnoki szezon vége elõtt bebiztosítaná aranyérmét a Premier Leagueben - így végre egyszer élvezhetné a hátralévõ fordulókat.


A bolgár csatár szerint a bajnoki versenyfutás kiélezõdése nagyobb élmény a hazárdõrök, mint maguk a játékosok számára, de ha a Vörös Ördögök minél elõbb eltudnák bitorolni a Manchester City listavezetõ pozícióját, akkor a rá és csapattársaira nehezedõ nyomás eloszlana.

 

"Remélhetõleg még a szezon vége elõtt sikerül az élre állnunk" - kezdte Berbatov a MUTV-nek.

 

"Ezt követõen az utolsó két-három mérkõzésen már pihenhetnénk. Ez a terv, és ha ezt sikerül teljesítenünk, az nagyszerû lenne. Van már ilyen irányú tapasztalatunk, és tudjuk, hogy meg kell õriznünk a frissességünket, de a legfontosabb dolog, hogy nyerjük a meccseinket és a lehetõ legtöbb pontot gyüjtsük be."

 

A 2011/2012-es szezon már a negyedik pontvadászat Dimitar Berbatov számára, mióta a vasárnapi ellenfél Tottenham mezét a Manchester Unitedéra cserélte, és annak ellenére, hogy eddig befejezõdött három idényébõl kétszer bajnoki címet ünnepelhetett, elmondása szerint a gyõzelemmel járó kihívás egyáltalán nem lett könnyebb.

 

 

"Szerintem ez talán a szurkolók számára lehet élvezetesebb, mert sokkalta élesebbek a párharcok" - tette hozzá.

 

"Nem tudjuk, ki fogja megnyerni az aktuális mérkõzéseket, ki szerzi meg a pontokat vagy ki marad az élen, és az utolsó két-három hónap mindig kimondottan nehéz."

 

Egykori csapatáról szólva a Premier League tavalyi gólkirálya elmondta, hogy szerinte rengeteget fejlõdtek azóta, mióta õ Angliában játszik, ez pedig különösen észrevehetõ az idei szezonban.

 

"Néhány csapat hihetetlenül sokat fejlõdött az elõzõ szezonhoz képest."

 

"A Manchester City remekül teljesít, és a következõ ellenfelünk, a Tottenham is jó idényt fut - ami egyébként senkit nem lep meg, mert nagyon jó keretük van. Engem személy szerint meglepett a Newcastle is, akik nagyon jó futballal rukkoltak elõ."

 

"Minden csapat fejlõdött a Premier Leagueben. Sokkal nehezebbé vált az úgynevezett top négyes csapatai számára, hogy az élen maradjanak, mert mindenki keményen dolgozik azért, hogy az õ helyükbe lépjenek. Ez a jó a szurkolók számára, mert így még kiélezettebb meccseket láthatnak. Javult ezáltal a futball is."

 

A vasárnapi, észak-londoni látogatás egy hosszú, és nehéz sorozatot zár le a United számára, miután az elmúlt pár hétben megmérkõztek az Arsenal, a Chelsea és a Liverpool ellen is. A Spurs után a Vörös Ördögök következõ hét ellenfele a tabella alsó felében tanyázó csapat lesz. Azonban míg a szurkolók valószínûleg érthetõen nagy elvárásokkal tekintenek ezen összecsapások elébe, Berbatov óvatosabb az úgynevezett kiscsapatok által jelentett veszélyekkel kapcsolatban.

 

"Meg kell adnunk minden elismerést és tiszteletet a tabella alján elhelyezkedõ csapatoknak, mert õk a túlélésért küzdenek. Amikor velük játszunk, erejükön felül teljesítenek, különösen hazai pályán. Ez pedig sokkal nehezebbé teszi a mi helyzetünket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!