Sharpe: Scholes és Giggs a kulcs

A Manchester United egykori szélsõje, Lee Sharpe szerint Paul Scholes és Ryan Giggs nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Vörös Ördögök csapata megvédje címét az angol bajnokságban és megnyerje az európai versenysorozatot.


Amikor Sir Alex Ferguson kérésére a 37 éves Paul Scholes visszatért a Unitedbe és január 8-án a Manchester City elleni mérkõzésen újra csatasorba állt, az elmúlt két hónap alatt a bajnokságban a lehetséges 21 pontból 19-et szerzett meg csapatával. És készen áll a ma esti, Athletic Bilbao elleni mérkõzésre is, hogy segítse csapatát az Európa-liga versenysorozatában.

 
A Unitednek mindössze két alkalommal nem sikerült gyõznie az elmúlt két hónapban. Az egyik vereség a fûtött hangulatú FA-kupa találkozó az Anfielden, a másik pedig az Európa-ligában az Ajax ellen volt, ami viszont már nem befolyásolta a legjobb 16 közé jutásban a csapatot. 
 
A visszatérõ Scholes és Giggs együttese nagyon jó hatással van a Vörös Ördögök játékára. Említést érdemel még, hogy Michael Carrick is remek formában játszik ebben a szezonban.
 
 
Némely rajongói vélemény megkérdõjelezte a páros fizikai erõnlétét a fiatal játékosokhoz képest. De Sharpe szerint - aki 16 évvel ezelõtt távozott a United keretébõl - Giggs és Scholes tapasztalata nagyban hozzá fog idén is járulni az United sikereihez.
 
"Nem hiszem, hogy a koruk bármilyen mértékben hátráltatná õket" - mondta Sharpe.
 
"Ha jól focizol mindegy, hogy 19 vagy 38 éves vagy, viszont a tapasztalat nagyon sokat számít. Mindig megnézem a United meccseit és látom, hogy remek formában vannak még mindketten. Giggs például a 93. percben szerezte meg a gyõztes gólt a Norwich ellen. Úgyhogy kétlem, bármi probléma is lenne az erõnlétével."
 
"Persze a stílusuk változott és egyértelmû, hogy nem ugyanúgy játszanak, mint 19 évesen, de a gyorsaságot kompenzálja a tapasztalat, és a fociban az utóbbi nagyon sokat számít. Sokkal figyelmesebben játszanak, pontosabban passzolnak, hatékonyabban védekeznek és szervezik a játékot, mint fiatalon. Megállják a helyüket mindkét versenysorozatban és bármikor felveszik a versenyt a fiatal játékosokkal."
 
Lee Sharpe 17 évesen, 1988 júniusában került a Vörös Ördögökhöz és nyolc évig volt a csapat tagja. Ezalatt 263 alkalommal lépett pályára a United színeiben. A 90-es években gyakran játszott Giggs-szel, és akkoriban úgy emlegették õket, mint a United meghatározó domináns párosa.
 
 
Én 19 éves voltam, Giggs pedig 17, mikor elõször együtt játszottunk. Nem hittem volna, hogy õ még 20 év múlva is profi futballista lesz. Általában 35-36 évesen fejezik be a játékosok a profi pályafutásukat, de Giggs remek formában van, nagyon jól játszik még mindig. Úgy gondolom nagy hasznára van még a csapatnak az õ tapasztalata.
 
Scholesyról ugyanezeket tudnám elmondani. Õ sokkal több, mint egy box-to-box játékos. Amellett, hogy bejárja az egész pályát, gólt lõ és védekezik, remekül szervezi a játékot is. Õ a csapat lelke.
 
Sharp egykori csapattársa Andrew Cole, aki szintén az Old Trafford füvét nyûtte, hasonló véleménnyel van a két játékosról. A walesi szélsõ ha ma este is pályára lép a Bilbao ellen, az egy csapaton belüli 902 játékával utoléri a mindenkori rekordtartó Paolo Maldinit.
 
"Ez hihetetlen teljesítmény, fantasztikus, hogy Giggs még mindig képes ilyen magas szintû futballt játszani" - mondta Cole.
 
"Nem ugyanaz a stílusa, mint fiatal korában, de a játékának a minõsége még mindig ugyanolyan fantasztikus. Már olyan hosszú ideje gyönyörködöm a játékában, hogy lassan nem hiszek a szememnek. Mire képes még ez az ember? Minden fiatal játékosnak, aki azt kérdi tõlem, mi a titka a hosszútávú karriernek, csak azt tudom mondani, nézzen Giggsre és megkapja a választ."
 


sport360.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!