Védõkettõsét dicséri Sir Alex

Sir Alex Ferguson úgy érzi, a folyamatosság kifizetõdött a Manchester United védelmének tengelyében, és ez segített abban, hogy a Vörös Ördögök hátsó alakzata stabilabbá váljon.


Az utóbbi idõben Rio Ferdinand és Jonny Evans kimagasló formának örvendett, és a hétvégi Tottenham Hotspur elleni kulcsfontosságú gyõzelem alkalmával is parádés teljesítménnyel rukkoltak elõ. Evans lenyûgözõ módon töltötte be a sérült csapatkapitány, Nemanja Vidic sérülésével keletkezõ ûrt, és valószínûleg nem véletlen, hogy azzal egy idõben David de Gea is sokkal magabiztosabbá vált, hogy elõtte egy ilyen jól együtt muzsikáló páros takarított a védelemben.

 

"Rio Ferdinand teljesítménye, különösen az elmúlt hónapok során, hihetetlenül kimagasló volt" - kezdte Sir Alex Ferguson.

 

"Ez mutatja, milyen fontos az, hogy két játékos hosszú idõn keresztül tudjon együtt játszani, ahelyett, hogy állandóan változtatni kelljen, ugyanis ez meghozza a gyümölcsét. Ebbõl Jonny Evans is sokat profitált. Ez hatalmas plusz."

 

 

Sir Alex emellett szintén nagyon boldog a nyári igazolás, De Gea miatt is, akit a Manutd.com-on nemrég február hónap legjobb játékosának választottak meg.

 

"Ha valaki még emlékszik, akkor bizonyos mérkõzésekrõl kivettük a csapatból, hogy egy kicsit összeszedje magát, és be tudjon illeszkedni" - tette hozzá.

 

"Ahogy tudják, nem könnyû itt, Angliában játszani, úgy, hogy egy másik kultúrából érkezik az ember. Anders [Lindegaard] pedig megragadta az alkalmat, és remekül teljesített."

 

"Az idõ nagy részében ezt a folyamatot követtük. Azonban a Liverpool ellen volt egy rossz meccse, úgyhogy akkor éreztem úgy, hogy arra van szüksége, hogy visszanyerje az önbizalmát, azáltal, hogy kezelni tudja a vereséget."

 

"Jobb volt annál, mint amilyen teljesítményt láthattunk tõle. Azóta parádésan teljesít. Elkapta végre a fonalat. Az edzésen mutatott teljesítménye egyébként mindig is fantasztikus volt, de aztán ezt a remeklését sikerült áthoznia a meccsszituációkba is. Nagyon jól teljesít."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!