Fergie boldog, hogy élen állnak

Sir Alex Ferguson örül, hogy a Manchester United az élre került azok után, hogy fantasztikusat mutatott a West Brom ellen.


Wayne Rooney két góljával gyõztek a Vörös Ördögök a mérkõzést 10 emberrel befejezõ WBA ellen, ezzel az élre állva a bajnokságban, mivel a Swansea otthonában kikapott a Manchester City.

Ferguson nagyon dicsérte csapatát, amiért az élre került, de legfontosabb dolognak a teljesítményt tartotta azok után, hogy csütörtökön vereséget szenvedtek az Athletic Bilbaotól az Európa-ligában.

"Ez egy meglepõ nap számunkra, azt hiszem" - mondta Sir Alex a SkySports-nak.

"Boldogok vagyunk, hogy az élen állunk, mert néhány hete még öt pontos volt a hátrányunk, de volt 7 pont is, most pedig egy pontos az elõny."

 


"Szóval nyolc ponttal szereztünk többet mostanában, ezért hatalmas tisztelet jár a játékosoknak és a csapat rugalmasságát is mutatja, mert köztudottan sok sérültünk volt."

"Ám nem érdekel az, hogy az élen vagyunk. A legfontosabb a teljesítmény volt."

"Szükségünk volt erre a teljesítményre a kiábrándító csütörtök után. De a játékosaim fantasztikusan játszottak ma, nagyon elégedett voltam ezzel."

Ferguson külön kiemelte Rio Ferdinandot és Jonny Evanst: "Azt gondolom, különösen a két belsõ védõnk volt ma igazán brilliáns."

"Jonny Evans és Rio Ferdinand - fantasztikus teljesítményt mutattak. Azt hiszem, ha hátul szilárd alapod van, akkor a támadások terén más dolgokat is megtehetsz, mert nem kell azon gondolkodni, mi történik hátul."

A mérkõzés vége elõtt 13 perccel úgy tûnhetett, kisebb felhõk úsztak az égre, beárnyékolva kissé a United szinte tökéletes délutánját, amikor Danny Welbecket le kellett cserélni kisebb rúgás miatt. De miután Ferguson beszélt a támadóval, elmúltak a komoly aggályok.

"A combizmában érzett egy kis szorítást, de a következõ percben már azt mondta, nem érzi a fájdalmat, így azt hiszem ez csak egy kisebb feszülés volt."

"De úgy voltunk vele, az ellenfél 10 emberrel van, nem kockáztatunk, ezért lecseréltük 10 perccel a vége elõtt, remélhetõleg rendben lesz."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!