Robson: Az öregfiúk megcsinálják

Bryan Robson, a Manchester United korábbi csapatkapitánya szerint a Vörös Ördögök idõsebb játékosai vezetik bajnoki címhez idén Sir Alex Ferguson csapatát.


Az egykori nagy kedvenc meg van gyõzõdve arról, hogy a United azért lesz bajnok idén, mert sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezik, mint a vetélytárs.

Roberto Mancini Manchester Cityje április végén fogadja a Manchester Unitedet az Etihad Stadiumban és úgy tûnik, az az összecsapás döntõ fontosságú lehet a bajnoki címért folyó küzdelem során, ám Robson bízik abban, a Vörös Ördögök veteránjai sokkal jobban kezelik majd a nyomást, mint a City tapasztalatlan játékosai.

"Amikor ránézek a mi és a City játékosaira, biztosan tudom, hogy mikor eljön a legnagyobb nyomás, akkor mi képesek leszünk a saját játékunkat játszani, amit egész szezonban is játszottunk" - mondta Robson a Manchester Evening Newsnak.

"Nem lesznek idegesek, mert már voltak ilyen helyzetben korábban is és azt is megoldották. De van néhány olyan City játékos, akirõl nem lehet tudni, hogyan fogja kezelni a dolgot."

"Vajon idegesek lesznek, ha nem játszanak majd jól? Nem tudjuk, mert még soha nem voltak ilyen helyzetben."

 


Ferguson csapata pár napja elõzte le a Kékeket és vette át tõlük a tabella elsõ helyét, mikor a United legyõzte a West Bromot, míg a City kikapott a Swansea otthonában. Ráadásul mivel a hétvégén Evráék 5-0-val átgázoltak a Wolverhampton csapatát, a városi rivális immár négy pontos hátrányban van és ma este azt a Chelsea-t fogadja, mely az utóbbi hetekben remek formát mutat.

Robbo szerint azonban ez a helyzet nem befolyásolja a Unitedet és dicsérte õket azért, ahogy kezelték a nyomást a végjáték eddigi részében.

"Csak az olyan játékosokat kell megnézni, mint Ryan Giggs, Paul Scholes vagy most Rio Ferdinand, hogyan játszanak akkor, mikor nyomás van" - folytatta az egykori csapatkapitány.

"Sok játékos pedig nem tudja ezt megtenni, mert túl keményen próbálják, de aztán egy másik utat választanak, ami lehet nem mûködik."
 


Givemefootball.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!