Tartalékok: United 3-1 Aston Villa

A Manchester United egy tapasztalt csapattal, igen szórakoztató mérkõzésen 3-1-re legyõzte a bajnokság déli csoportjának listavezetõjét, az Aston Villát.


A Vörös Ördögök egy erõs csapattal álltak ki, mivel ezen a héten nincs az elsõ csapatnak mérkõzése, de olyan neveknek, mint Tom Cleverley, Chris Smalling, Phil Jones és Fabio kellett a mérkõzés. Ennek köszönhetõen mindannyian a kezdõcsapatban kaptak helyet. A csapat 11 perc alatt két gólos elõnyre tett szert, ami után nyugodtan futballozhatott.

Elõször Fabio adott gólpasszt. Miután Samir Carruthers brutális becsúszását kiheverte a brazil, Matty James remek passza után a bal szélrõl ívelt középre, ahol kiváló ütemben érkezett Will Keane és egy csúsztatott fejessel Benjamin Siegrist kapujába fejelt, megtörve ezzel hat meccses góltalansági sorozatát.

Hetven másodperccel késõbb James a túlsó oldalon adott jó labdát Ritchie De Laet-nak, aki középre lõtt, az érkezõ Jesse Lingard pedig látványos mozdulattal növelte a hazaiak elõnyét.

De Laet újabb labdájára Paul Pogba érkezett, de a francia nem tudta kihasználni helyzetét, míg a másik oldalon Daniel Johnson lõtt nem sokkal a kapu fölé. Fabio ezen a szinten remekül játszott és egy kiemelkedõ lövést eresztett kapura, amely a bal kapufa külsõ felérõl pattant vissza a mezõnybe, majd nem sokkal késõbb Lingard szinte ugyanonnan próbálkozott, de õ sem szerzett gólt abból a kisérletbõl.

A United akár többel is vezethetett volna a szünetre, mint két gól, fõleg ha Siegrist kapus nem véd hatalmasat Pogba lövésénél. A fordulás után azonban a Villa kezdett jobban, aminek szépítés lett az eredménye. Johnson egy igen szép távoli lövést akasztott Sam Johnston kapujánal jobb felsõ sarkába, ezzel csökkentve egy gólra a Villa hátrányát.

Mindez arra szolgált, hogy Warren Joyce csapata újra megdolgoztassa a vendégek svájci kapusát, akinek elõbb Will Keane, majd Pogba helyzeténél kellett munkálkodnia, majd Lingardnak nem volt szerencséje, amikor próbálkozása a kapufát találta el.

Továbbra is szinte csak a Vörös Ördögök támadtak, Siegrist kapusnak Davide Petrucci elõl kellett mentenie, majd egy Tom Cleverley szöglet után Jones ugrotta túl Smallingot, majd fejelt kapu mellé. Egy hasonló, jobb oldali pontrúgást követõen Smalling ért oda elsõnek, aki a rövid sarokba bólintott. A védõ késõbb távolabbról is próbálkozott, de nem sikerült újabb gólt szereznie, ráadásul nem sokkal utána egy sárga lapot is begyûjtött, miután szabálytalankodott Carruthersszel szemben. Cleverley egyenesen Siegristet találta el, majd a Villa csökkenthette volna hátrányát, de Michael Drennan fejese végül nem lett gól.

A Villa bár hõsiesen küzdött, a találkozó kissé kezdett eldurvulni. Az utolsó esély a vendégek elõtt adódott, de Johnson végül elhibázta, így a United nyerte a rangadót és immár 5 pontos elõnnyel állnak az élen a Sunderlandet megelõzve.


Barclays Premier Reserve League
Manchester United 3-1 Aston Villa
Moss Lane, 495 nézõ

United: Johnstone - De Laet, Smalling, Jones, Fabio - Pogba(Tunnicliffe 61.), James(M.Keane 72.), Cleverley, Petrucci, Lingard(Vermijl 78.) - W Keane
Nem használt cserék: Coll, Fryers.

Gólszerzõ: W.Keane 9', Lingard 11', Smalling 59' illetve Johnson 49'


Tabella:

1. Manchester United 16 40-16 35
2. Sunderland 18 37-30 30
3. Liverpool 18 35-24 28 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!