Amos szerint kötelezõ trófeát nyerniük

Ben Amos szerint létfontosságú, hogy a Manchester United megnyerje idén a Premier League bajnoki címét, és ezzel ne zárják trófea nélkül a szezont.


Az európai kupaszíntéren elszenvedett kínos kieséseket követõen a Vörös Ördögöknek csak egy célja maradhatott ebben a szezonban, amely elérése egyébként a lehetõ legfontosabb és legértékesebb is egyben számukra.

 

Sir Alex Ferguson legénysége az idény nagy részét a Manchester City hátát nézve töltötte a Premier Leagueben, ám ha lehet ilyet mondani, akkor a lehetõ legjobb pillanatban érték be, és egyúttal elõzték is meg a városi riválist, és nyilvánvaló, hogy innentõl kezdve minden erejükkel azon lesznek, hogy ott is maradjanak.

 

A terv nem lehet más, mint hogy megõrizzék, és akár növeljék is a jelenleg három pontos elõnyüket, amellyel kapcsolatban a csapat ifjú kapusa, Ben Amos elárulta, hogy számára elképzelhetetlen, hogy úgy vágjanak bele a nyári felkészülésbe, hogy az elõzõ, azaz mostani szezont üres kézzel zárták.

 

"A Manchester Unitednél elvárás, hogy minden szezonban trófeákat nyerjünk, és ha ez nem sikerülne, akkor azon már nem tudunk segíteni, mindenesetre sikertelen szezonként könyvelnénk el az ideit" - kezdte a Sky Sportsnak Amos a Manchester United hivatalos utazási partnere, a Thomas Cook által tartott rendezvényen.

 

"De mi mindannyian magabiztosak vagyunk, és az elõttünk álló mérkõzések ismeretében úgy gondoljuk, hogy képesek lehetünk megcsinálni."

 

"Nagyon jó pozícióban vagyunk, és a City elõtt állunk."

 

 

"Európában csalódástkeltõ eredményeket értünk el, mert az elmúlt hat évi mérlegünk nagyon jó volt. Ez olyan dolog volt, amelyre nem számítottunk, de most már maximálisan csak a Premier Leaguere koncentrálunk."

 

Megelõzni a City-t, és úgy megszerezni a bajnoki aranyat, mindennél édesebbé tenné a sikert a United számára, miután a Vörös Ördögök nem szeretnék átadni a trónjukat és továbbra is õk szeretnének Manchester elsõ számú csapata lenni.

 

"Bármilyen bajnoki címre azt mondanám, hogy fantasztikus, de mivel ebben a szezonban nagyrészt csak üldözõk voltunk, és a Cityvel, a nagy riválisunkkal csatázunk a gyõzelemért, ezért mint Manchester United szurkoló, el se tudnék képzelni rosszabb forgatókönyvet, mint hogy ellenük veszítsük el az aranyéremért folyó versenyfutást" - tette hozzá.

 

"A csapat mindent megtesz azért, hogy biztosítsa azt, megvédjük a címünket."

 

A Manchester United több éves tapasztalata a Premier League megnyerésében valószínûleg az õ kezükre játszik a végsõ visszaszámlálásban, amelyben Amos reményei szerint néhány tapasztalt öreg róka is a segítségére lesz a Vörös Ördögöknek.

 

"Olyan veterán játékosok vannak a csapatunkban, mint Giggsy és Scholesy, akik már sokszor voltak hasonló helyzetben."

 

"Az õ tapasztalatukat vegyítve a fiatal játékosokkal, nagyon jó elegy jött létre, és mi az idõsebb játékosoktól várjuk, hogy irányt mutassanak számunkra, mert õk már tapasztaltak hasonlókat. Remélhetõleg ez elõnyt jelent majd számunkra."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!