Vieira: A hazai pálya a United felé lejt

Patrick Vieira újabb véleményét osztotta meg a Manchester Uniteddel kapcsolatban, amely szerint a Vörös Ördögök mindig kedvezõbb elbánásban részesülnek az Old Traffordon, mint ellenfeleik.


A Manchester City bajnoki címért folytatott harca a Manchester Uniteddel olybá tûnik, hogy nem marad meg a futballpályák keretein belül, miután egy héten belül már másodszorra alakulhat ki szócsata a klubok között, azt követõen, hogy Vieira pár nappal ezelõtt már negatív kijelentést tett Paul Scholesra.

 

Az egykori kiváló francia középpályás, aki a City futball-fejlesztésért felelõs igazgatói posztját látja el jelen pillanatban, azt mondta, hogy a United aggódhat a jövõjét illetõen, ugyanis Scholes reaktiválás a gyengeség jele.

 

Az állítás azonnal maga után vonta Sir Alex Ferguson válaszát, aki szerint a Citynél inkább a saját házuk táján kellene szétnézniük, miután Roberto Mancini visszavette csapatába azt a Carlos Tevezt, akirõl az olasz menedzser korábban azt állította, hogy soha többé nem fog pályára lépni a klub színeiben.

 

Emellett azt is megosztotta a nagyérdemûvel a skót edzõlegenda, hogy nagy fegyvertárral rendelkezik, ha a City harcba akar vele szállni a szócsatázás mûfajában.

 

Nos, Vieira úgy látszik ezt felhívásnak vette keringõre, ugyanis most azzal a véleménnyel állt elõ, hogy a United pozitív elbánásban részesül a bírók részérõl, utalva arra, hogy Michael Oliver nem adott meg egy jogos büntetõt a Fulhamnek a hétfõi Old Traffordon rendezett bajnoki utolsó percében, amellyel megakadályozta, hogy a Vörös Ördögök két ponttal kevesebbel várják a következõ fordulót a Premier Leagueben.

 

Vieira úgy érzi, Európában a legsikeresebb csapatok mind hasonló elõnyöket élveznek, és arra sarkallja a City-t, hogy õk is minél elõbb kerüljenek hasonló helyzetbe a további sikerek eléréséhez.

 

 

"Ha a United otthon játszik, akkor olyan elõnnyel rendelkezik, amellyel más csapatok nem" - kezdte az egykori világ-, és Európa-bajnok játékos.

 

"Ha a United, a Madrid, a Barcelona vagy a Milan ellen játszol idegenben, akkor mindig nehéz dolgod van a bírók miatt, ha leakarod õket gyõzni."

 

"Ez a helyzet sajnos. Ez egy olyan dolog, amelyet azzal vívhatsz ki, ha mindig nyersz, így most nekünk is az a feladatunk, hogy minél elõbb erre az útra lépjünk, hogy a jövõben mi is ilyen elõnyhöz jussunk."

 

A United gyõzelme a Fulham ellen azt jelenti, hogy a címvédõ jelenleg három pontos elõnnyel vezeti a Premier League tabelláját, azonban Vieira visszautasította, hogy csapata feladná a küzdelmet, és optimista a City esélyeit illetõen.

 

"Ez a mi pillanatunk. A szezon kezdetétõl fogva mi vagyunk a legjobb csapat, és mi játszuk a legjobb futballt" - tette hozzá a Manchesterben tartott Soccerex konferencián nyilatkozva.

 

"Hiszek benne, hogy megérdemeljük a bajnoki címet."

 

Azonban Vieira emellett elismerte, hogy a United jelen pillanatban kezdvezõbb helyzetben van, és esélyesek arra, hogy megvédjék bajnoki címüket.

 

"Ha te vagy az elsõ, akkor elõnyöd van, így õk a favoritok. Nagyon fontos, hogy ne veszítsük el a koncentrációnkat, mert még sok minden történhet. Az emberek azon vannak, hogy minél több olajat tegyenek a két klub közötti viszonyt jellemzõ tûzre. A hõmérséklet mostanság egyre inkább emelkedik."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!