Fergie: A sors mindig igazságot tesz

A Manchester United vezetõje, Sir Alex Ferguson szerint a szerencse forgandó és a sors mindig kiegyenlíti a dolgokat.


A Manchester City jelenlegi futball-fejlesztésért felelõs igazgatója, Patrick Vieira azt állította, hogy ha a United vagy más európai nagy klub hazai pályán játszik, gyakran méltányosabb bírói ítéletben részesül, mint a többi csapat, bár az Arsenal egykori legendája késõbb azt mondta, hogy nem pontosan idézték mondanivalóját az újságok.
 
Vieira szerint ugyanis a játékvezetõnek büntetõt kellett volna adnia az Old Traffordon Michael Carrick szerelése miatt. 
 
Sir Alex elfogadja, hogy a Vörös Ördögöknek szerencséje volt, hogy a játék vezetõ nem fújt tizenegyest, de a skót tréner szerint az eset nem volt egyértelmû. 
 
"Én értem, hogy miért nem adott Michael Oliver büntetõt Danny Murphy szerelése miatt" - mondta Ferguson.
 
"Michael Carrick a labdát próbálta elvenni, nem rángatta, nem lökdöste Murphyt, ezért a helyzet nem volt egyértelmû."
 
"De ugyanígy a City is megúszott egy büntetõt a Stoke elleni mérkõzésen, Gareth Barry szabálytalan szerelése miatt."
 
"Minden klubnál elõfordul, hogy néha a javára, néha ellene születik döntés. Viszont a szezon alatt ez mindig kiegyenlítõdik, és mindig is így lesz."
 
 
Ferguson megemlítette, hogy a United is részesült már igazságtalanságban hazai pályán legutóbb a Newcastle elleni mérkõzésen, és a City is került már elõnyös helyzetbe, amikor Balotelli megúszta a piros lapot az Etihad Stadiumban januárban.
 
"Mi is részesültünk már igazságtalan döntésben az Old Traffordon, például a Newcastle elleni mérkõzésen is. És olyan is volt, amikor a Tottenham ellen Balotelli kiállítást érdemel volna, de nem küldték le és nem sokkal késõbb gólt szerzett, ráadásul a gyõztes gólt. Akkor vajon merre lejtett a pálya?"
 
"Talán a kisebb klubok úgy érzik, hogy néha méltánytalan döntések születnek a nagyok javára, de akinek egy kis rálátása is van a dolgokra az tudhatja, hogy ilyen esetek mindig is történtek a futballban."
 
"Arra pedig, hogy a Unitednek sok büntetõt ítélnek a játékvezetõk hazai pályán azt tudom mondani, hogy vissza kell nézni az elmúlt 25 év statisztikáját és látható, hogy évente három, három és fél büntetõt ítélnek nekünk az Old Traffordon."
 

"Azt hiszem ez nem mondható soknak, ha egy csapat erõs támadó játékot játszik, mint mi. A sajtó szereti feszegetni ezt a tizenegyes témát, de a legtöbb tapasztalt menedzser tudja, hogy egyszer kedvezõ az ítélet, máskor pedig nem, de hosszútávon a sors mindig igazságot tesz." 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!