Kean bízik a bírók pártatlanságában

A Blackburn menedzsere, Steve Kean támogatja Sir Alex Fergusont azon kijelentésében, miszerint a Manchester United nem élvez elõnyt a bíróknál, döntéseik meghozatalakor.


A Manchester City futball-fejlesztésért igazgatója, Patrick Vieira tegnap helyezte új szintre a Manchester Uniteddel folytatott szócsatáját, azzal, hogy állítása szerint a Premier League címvédõje, karöltve Spanyolország és Olaszország legnagyobb klubjaival, hazai pályán kedvezõbb elbírálásban részesül a játékvezetõk részérõl.

 

Vieira megnyilvánulása, amelyet azóta tagadott, Michael Oliver azon döntése váltotta ki, amikor Michael Carrick egyértelmû, tizenhatoson belül Danny Murphy ellen elkövetett szabálytalanságát nem fújta be, és ezzel a Vörös Ördögök 1-0-ra legyõzték a Fulhamet hétfõn este.

 

Ferguson érvelése szerint a bírói tévedések egy szezon során mindig kiegyenlítik egymást, és Steve Kean, aki csapatával decemberben éppen egy Yakubu tizenegyessel gyõzte le a Unitedet az Old Traffordon, egyetért kollégájával.

 

 

"Vannak olyan esetek egy szezonon belül, amikor megfelelõ döntések születnek, és van amikor nem. Hiszen, hogy ez alól õk sem különbek. Mindig is bíztam a bírók teljes pártatlanságában, és csak úgy hoznak döntéseket, ahogy õk látják az eseteket" - kezdte a skót menedzser a United hétfõi, Ewood Parkban tett látogatása elõtt.

 

"Mi kaptunk tizenegyest az Old Traffordon, amely szerintem egyébként jogos volt. Ezzel szemben a Bolton ellen szombaton nem ítéltek számunkra büntetõt, pedig az is befújható lett volna."

 

"Néha a játékvezetõk lehetnének jobb pozícióban egyes helyzeteknél. Amikor voltak olyan döntések, amelyek nem a javunkra szóltak, mint a Norwich ellen, amikor a bíró helyzetébõl egyértelmûen kikövetkeztethetõ, hogy hogy direkt kezezés történt, az azért bosszantó tud lenni."

 

"De mindig megvan a dolognak az a szépsége, hogy nagy felbontásban, hat-hét kameraállásból, kaputól-kapuig láthatjuk az egyes mérkõzéseket. Szerintem a bírók olyan módon döntenek, amelyet a saját szemükkel láttak, ezt pedig soha nem kérdõjelezném meg."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!