Ferguson kihívása Rooneynak

Sir Alex Ferguson arra szólítja fel Wayne Rooney-t, hogy a csatár minden hátralévõ Premier League mérkõzésen szerezzen gólt, és ezzel lõje egyre közelebb a bajnok címhez a Manchester Unitedet.


A Vörös Ördögöknek minden lehetõségük megvan rá, hogy listavezetõként akár öt pontosra növeljék elõnyüket a bajnokságban, miután a tegnapi nap folyamán a Manchester City nem bírt hazai pályán a Sunderlanddel, így egy esetleges hétfõ esti Ewood Parkban aratott gyõzelemmel lõtávon kívülre kerülhetne a címvédõ.

 

A City sokkoló, 3-3-as döntetlenje tehát nagyon nagy elõny birtokába juttathatja a Unitedet, és Sir Alex Ferguson elárulta, hogy szerinte sztárcsatára formája döntõ jelentõségû lehet az elkövetkezendõ hetekben.

 

Az angol válogatott csatár eddig 21 gólnál jár a Premier Leagueben, és minden támogatást megkap menedzserétõl, hogy jó sorozatát folytatva minél több mérkõzésen vegye be az ellenfelek hálóját.

 

"Wayne valami olyasmi sorozatnál tart, hogy legutóbbi 17 mérkõzésén 17 gólt szerzett. Így érthetõen számíthatunk esetleg arra, hogy tudja tartani az átlagos egy gól/mérkõzés átlagot - amely még újabb nyolc gólt jelentene számára" - kezdte Ferguson.

 

"A gólok száma egyértelmûen kulcsfontosságú faktor lehet a bajnokság megnyerése szempontjából."

 

"Ebben a szezonban 18 gólszerzõnk van, amely nagyon jó. Berbatovnak 9, Welbecknek 10, Chicharitonak 12 találata van."

 

"Szokásosan mindig van egy olyan gólszerzõnk, aki kiemelkedk a sorból - korábban Cristiano Ronaldo vagy Wayne Rooney. Tavaly a szenzációt pedig Chicharito jelentette."

 

 

A Blackburn a szezon egyik legnagyobb meglepetését okozva Szilveszter napján 3-2 arányban legyõzte a Manchester Unitedet az Old Traffordon, és ezt figyelembe véve Sir Alex Ferguson semmit nem fog biztosra venni Steve Kean kiesés ellen menekülõ harcosai ellen.

 

"Soha nem volt könnyû dolgunk arrafelé. A pontvesztés bele van kalkulálva a csapatok esetében a bajnokság bizonyos szakaszaiban - a fontos az, hogy ne veszíts annyit, mint a riválisaid" - tette hozzá.

 

"1997-ben 75 ponttal nyertük meg a bajnokságot, amelyik évben pedig Tripláztunk, akkor pedig 78-cal. Ezt még mindig nem tudom elhinni."

 

"A szezon elején még azt gondoltam, hogy 82 pont elég lehet, de most már más a helyzet."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!