Ferguson: Nem bízzuk el magunkat

Sir Alex Ferguson nem akar semmit se biztosra venni a bajnoki címért folytatott harcban, annak ellenére, hogy a Manchester United egymás után sorozatban három, kiesés ellen menekülõ csapattal szembeni mérkõzésre készül.


Miután holnap a forduló zárásaként a Blackburn, késõbb, a húsvéti idõszakban pedig a QPR és a Wigan lesz a Manchester United ellen, így a címvédõ nagy eséllyel pályázik arra, hogy a maximumot hozza ki magából, miközben a Manchester City formája igencsak ingadozó.

 

Azonban Ferguson teljesen tisztában van vele, hogy mindhárom csapat legutóbbi három mérkõzésébõl kettõt megnyert.

 

És miután a pontokért folyó harc csak intenzívebbé válik a szezon végének közeledtével, így a skót edzõlegenda eltökélt, hogy csapatából mindenfajta önelégültséget kiûzzön, és csak az aktuális célok elérésére koncentráljanak.

 

"Tudjuk, hogy a futballban milyen gyorsan ellened fordulhatnak a dolgok, és visszaüthetnek" - kezdte Sir Alex.

 

"Végig kell nézni az elõttünk lévõ forduló párosítását, és azt kell mondanunk, hogy ezek a csapatok mind az életükért küzdenek. És ezek nagyon szoros, és kemény meccsek lesznek."

 

Az Ewood Park soha nem volt a United kedvenc vadászterülete. Ferguson együttese legutóbbi 11 mérkõzésébõl csak kétszer tudott gyõzni a Rovers otthonában, amely mérleg rosszabb, mint a csapat bármely észak-nyugati riválisa, például a Liverpool, vagy a Manchester City ellen.

 

Két szezonnal ezelõtt a United gólnélküli döntetlenje egyértelmûen a csapat bajnoki címébe, és a címvédésbe vetett hitének elvesztésébe került.

 

 

De a tavalyi szezonban, amikor mindösszesen egy pontra volt szükségük a trónra való visszaüléshez, a Vörös Ördögök egy Wayne Rooney által értékesített késõi büntetõvel éppen az Ewood Parkban kezdhette meg az ünneplést.

 

"A Blackburn elleni idegenbeli meccs mindig is nagyon nehéz volt" - tette hozzá.

 

"Ez egy helyi rangadó, amely most is nagyon kiélezett lesz."

 

"Az elõzõ szezonban elég szerencsések voltunk ahhoz, hogy gólhátrányból visszakapszkodjunk, és megnyerjük a bajnokságot."

 

"De most nagyon nehéz mérkõzés elébe nézünk. A szezon végéig már csak ilyen meccsekre számíthatunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!