Blackburn Rovers 0-2 Manchester United

Nagyon nehéz mérkõzésen gyõzött a United, ezzel 5 pontos elõnnyel várja a következõ fordulót Sir Alex csapata.


Az utóbbi években nem gyõzni jártak a Vörös Ördögök a Blackburn otthonába, viszont idén ha nehezen is, de sikerült elhozni a három pontot.

A csapatok:

Blackburn: Robinson, Lowe, Dann, Grant Hanley, Martin Olsson, Orr, Pedersen, Nzonzi, Marcus Olsson, Hoilett, Yakubu
Cserék: Bunn, Dunn, Modeste, Formica, Petrovic, Rochina, Henley.

United: De Gea, Rafael Da Silva, Evans, Ferdinand, Evra, Carrick, Scholes, Jones, Valencia, Hernandez, Rooney
Cserék: Amos, Giggs, Smalling, Park, Young, Welbeck, Pogba.

Ahogyan várható volt, a találkozó elejétõl kezdve labdabirtoklási fölényben volt a vendég csapat, a Rovers teljesen átengedte a területet Evráéknak és szinte csak a védekezésre koncentrált, amibõl olykor kontrákat próbáltak kialakítani, többnyire sikertelenül.

Hat perc telt el, amikor Rooney ívelt fel egy labdát Hernandeznek, aki két védõ között lõtt, de csúnyán kapu mellé küldte a játékszert. A 12. percben szintén a mexikói veszélyeztetett, Valencia laposan belõtt labdáját a rövid saroknál próbálta kapura tenni, de csak kapufáig jutott, Robinson pedig nagy nehezen végül összeszedte a labdát.

Majd húsz perc kellett az elsõ hazai helyzetre, Hoilett lövését azonban de Gea látványosan hárította.

Hatalmas mezõnyfölényben volt a United, ám a kapura nem tudtak igazán veszélyesek lenni, sõt félidõ végén a Blackburn elõtt adódtak helyzetek. Elõbb Markus Olsson lövését tolta de Gea a léc fölé, majd a megítélt szöglet után fejelt kapura Hanley, a spanyol kapus azonban ismét fölé tudta tolni a labdát.

Gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok, ami inkább a hazaiakra nézve volt hízelgõ.

A második játékrészre ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az elsõre. A Rovers magára engedte a Unitedet, amely nem tudta feltörni a védelmet. Beadásokkal próbáltak operálni Valenciáék, de ezeket a hazai védõk hatástalanították.

Alig több, mint egy óra játék után Pedersen lõhetett szabadrúgást 24 méterrõl, lövése de Geáról kipattant középre, de a spanyol portás szerencséjére Rio Ferdinand érkezett elõször és mentett.

Peregtek a percek, a vendégek nem találtak fogást a masszívan védekezõ Roversen, egészen a 81. percig. Rafael passzolt Valenciához, aki megindult az alapvonal felé, majd a tizenhatos oldalvonalánál járva váratlanul jobb külsõvel elvállalt egy lövést, mely védhetetlenül vágódott a hosszúba! Nagyon fontos gól volt ez, nagyon nehezen jött össze, de 1-0 a Unitednek.

 


Sõt, 5 perc múlva a csereként beálló Young eldöntötte a meccset. Valencia robogott el a szélen, majd tette be társának, aki lefordult védõjérõl és 16 méterrõl kilõtte a bal alsót, 0-2!

 


Várható volt, hogy a Rovers védelmet nehéz lesz feltörni, de végül sikerült, ezzel igen fontos három pontot gyûjtött be Sir Alex Ferguson csapata, növelve elõnyét öt pontra!


Premier League, 31. forduló
Blackburn Rovers 0-2 Manchester United
Ewood Park, 26532 nézõ

Vezette: Howard Webb

Blackburn: Robinson, Lowe, Dann, Grant Hanley, Martin Olsson, Orr, Pedersen, Nzonzi, Marcus Olsson, Hoilett, Yakubu
Nem használt cserék: Bunn, Dunn, Modeste, Formica, Petrovic, Rochina, Henley.

United: De Gea - Rafael, Evans, Ferdinand, Evra - Carrick, Scholes(Young 79.), Jones(Giggs 63.) - Valencia, Hernandez(Welbeck 61.), Rooney
Nem használt cserék: Amos, Smalling, Park, Pogba.

Gólszerzõ: Valencia 81', Young 86'

Sárga lap: Hanley illetve Valencia

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Antonio Valencia


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!