Rooney célba vette Charlton rekordját

Nem kisebb célt, mint Sir Bobby Charlton Manchester Unitedben felállított gólrekordjának beállítását tûzte ki maga elé Wayne Rooney.


Rooney szezonbeli góljainak száma 28 maradt, miután tegnap este nem tudott betalálni a Blackburn Rovers kapujába, az egyébként 2-0-s manchesteri gyõzelemmel végzõdõ találkozón.

 

Ez azt jelenti, hogy jelen pillanatban 175 gólnál jár a Vörös Ördögök színeiben, amellyel csak négy találattal marad el Dennis Viollet és George Best mögött, akik a klub örökranglistáján a negyedik helyet foglalják el megosztva a legjobb gólszerzõk között.

 

Rooney elárulta, hogy nagyon megtiszteltetés lesz számára, ha egyszer beéri a United elõtte álló legendás figuráig ebben a sorban, azonban számára Charlton 249 gólja képezi az elérendõ célt.

 

"Természetesen" - mondta a 26 éves csatár az Inside Unitednek.

 

"Hihetetlen érzés lenne, ha megtudnám dönteni az õ rekordját."

 

"Még elég messze vagyok tõle, de remélhetõleg egy napon képes leszek rá. Õk (Viollet és Best) egyértelmûen a klub legendái, és az, hogy karnyújtásnyira lehetek az õ gólmennyiségüktõl, olyan dolog, amelyre mérhetetlenül büszke vagyok, és reményhetõleg hamarosan le is körözöm õket."

 

 

Wazza a szokásosnál mélyebb pozícióban játszott tegnap a Blackburn ellen, miután Sir Alex Ferguson szerette volna középpályáját megerõsíteni. Antonio Valencia és Ashley Young góljainak köszönhetõen a taktika végül sikeresnek bizonyult, amellyel a United folytatta fantasztikus sorozatát, amelyben már a 33 megszerezhetõ pontból 31 begyüjtött egységnél járnak, és így öt ponttal vezeti a bajnoki táblázatot az õket üldözõ Manchester City elõtt.

 

Ez egy hihetetlenül elismerésre méltó mérleg, leginkább a csapat sorsolását tekintve. Rooney pedig hiszi, hogy az ebbõl az idõszakból az egyik legnehezebb mérkõzésnek bizonyuló rangadó, az Arsenal elleni volt sikereik katalizátora.

 

"Mindig nagyon nehéz mérkõzéseket vívunk velük, és az, hogy idegenben tudtunk ilyen remek eredményt elérni ellenük, különösen úgy, hogy milyen sorsolásunk volt akkoriban, a szezon egyik legmeghatározóbb pontja volt" - tette hozzá.

 

"Abban az idõszakban játszottunk a bajnokságban az Arsenal, a Liverpool és a Chelsea ellen, a kupában pedig a City és a Liverpool ellen kellett helyt állnunk."

 

"Az, hogy ilyen eredményt tudtunk Londonban elérni, fantasztikus dolog  és nagyon nagy önbizalmat adott nekünk."


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!