Tartalékok: Everton 0-2 United

Biztosította helyét a Dallas kupa döntõjében a Manchester United, miután európai idõ szerint szombat hajnalban kemény küzdelemben 2-0-s gyõzelmet arattak az Everton felett.


Warren Joyce együttese mindenkit lenyûgöz az egész szezonban nyújtott teljesítményével, és játékával, passzjátékuk és mozgásuk pedig új elismerõkre talált az Egyesült Államok területén belül is.

 

Ehhez mérten nem okozott meglepetést a csapat, hogy már a mérkõzés elején vezetést szerzett. Tom Thorpe és Will Keane remek összejátékát követõen Larnell Cole jobboldali beadására Michele Fornasier érkezett, akinek fejesét elõbb még hárította Russell Griffiths, majd másodszorra lábbal már eredményes tudott lenni.

 

Ezt követõen Cole a kapufát találta el, de a Vörös Ördögöket kemény nyomás alá helyezte az ellenfél, még akkor is, ha Will Keane egy tiszta lehetõséget el is puskázott Luke Giverin passzát követõen. Frederic Veseli az elsõ félidõben megsérült, de a United védekezése ezt követõen is ugyanolyan szervezett maradt.

 

A Stolverkosok mindent megtettek az egyenlítés megszerzéséért, de Sam Johnstone segítségével ismét kapott gól nélkül tudta lehozni a mérkõzést a tartalék együttes, és ezzel négy mérkõzésbõl ezt már harmadszorra tudták megtenni. Ennek megakadályozásában azonban Hallam Hope kiállítása se segítette a merseypartiakat.

 

 

Végül a mérkõzés végén még a gyõzelem bebiztosítása is sikerült, amely már a Sir Alex Ferguson irányította felnõtt csapat védjegyévé is vált. Jesse Lingard teljesen õrizetlenül maradt az Everton térfelén, amikor Will Keane tisztán kiugratta, a szélsõ pedig nyugalmat megõrizve higgadtan duplázta meg a United elõnyét.

 

Joyce legénysége vasárnap este a brazil Coritiba együttesével fog összecsapni a Dallas kupa döntõjében, amelyet a csapat kapusa, Sam Johnstone már nagyon vár.

 

"A brazilok nagyon szeretnek passzolgatni, de ezzel mi sem vagyunk másként" - kezdte a Dallas kupa hivatalos honlapjának.

 

"Úgyhogy majd meglátjuk. Az Everton ellen nagyon nehéz dolgunk volt - otthon nemrég játszottunk velük, és a korábbi mérkõzésekhez képest most nagyon fizikális volt a játékuk. De szerencsére fel tudtuk törni õket, és gyõztünk. Minden társam egészséges, és egészen a végéig fogunk harcolni a gyõzelemért."

 

"Megakarjuk nyerni a tornát, úgyhogy a következõ mérkõzésnek is gyõzelmi vággyal vágunk neki."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!