Giggs: A 20. cím megszerzése hatalmas lenne

Ryan Giggs eddig tizenkét alkalommal nyerte el az angol bajnoki címet a Vörös Ördögök csapatában. A United legendás rekordtartó futballistája élvezi a 20. bajnoki címért folytatott küzdelmet.


A Vörös Ördögökkel a legtöbb bajnoki címet szerezõ játékost kérdeztük meg a Premier League versenysorozatával kapcsolatban. Hisz õ biztosan tud egy-két titkot, mi kell a trófea megszerzéséhez.
 
Giggs a United Review-nek adott exkluzív interjújában árulta el a QPR elleni összecsapás elõtt, hogy miért olyan fontos számára az eddig megnyert címek listájában az idei trófea megszerzése.
 
Szerinted a csapat elég jó formában van ahhoz, hogy megszerezze a 20. bajnoki címet?
Határozottan. A keret teljes, lehet rotálni, így friss erõvel és maximális bedobással tudunk részt venni a versenyben. A csapat egésze és a játékosok egyenként is remek formában vannak. Bár nehezen indult a szezon. Olyan kulcsfontosságú játékosok hiányoztak mint Nemanja Vidic, Darren Fletcher és a verseny elsõ szakaszában Paul Scholes. De mostanra, amikor a legnagyobb szükség van az erõnkre minden feltétel adott ahhoz, hogy megvédjük a bajnoki címet.
 
Ha sikerül idén megnyerned a csapattal a bajnoki címet, hol fog állni a saját rangsorodban?
Hatalmas lenne, több szempontból is. Az egyik, hogy a milliókat költõ City ellen nyerünk. Aztán a másik, hogy úgy sikerülne megszerezni a United 20. címét, hogy rengeteg játékost kellett nélkülöznünk. És nem csak a sérülések nehezítették a helyzetünket, de olyan játékosoktól is búcsút kellett vennünk mit, Edwin van der Sar vagy John O'Shea. A helyüket fiatal, bár rendkívül tehetséges, de a versenyben még nagyon tapasztalatlan játékosok vették át. De keményen dolgoztak az egész szezon alatt, hogy bebizonyítsák alkalmasságukat és segítségére legyenek a csapatnak. David de Geat emelném ki, aki a rengeteg negatív kritika ellenére sem adta fel a harcot és kitartóan küzdött azért, hogy megfeleljen a Premier League kihívásainak.
 
 
Mennyire érzed fontosnak a  Norwich City ellen szerzett gólod, vajon hatással volt az a gyõzelem a verseny további részére? 
Nagyon jó érzés gólt lõni a bajnokságban. A Norwich elleni gyõzelem egy fontos tolóerõ volt a csapat számára. Mivel a szezon elég hosszú, ezért elõfordulnak mélypontok és vannak fordulópontok is. Szükség van az ilyen pillanatokra. Nem tudom, hogy ez a gól döntõ jelentõségû lesz-e a bajnokság kimenetelét tekintve. Ott volt például Macheda gólja pár éve a Villa ellen. Ki tudja? Ha majd a verseny végére érünk, amikor értékeljük a szezont, majd kiderül.
 
Sokszor elhangzott mostanában a "Mind Games" kifejezés, hogyan hat ez a játékosokra, befolyásolja a játékot? 
Nem egyáltalán nincs rám semmilyen hatással. Ha kimegyek a pályára csak a játékra koncentrálok, nem foglalkozom azzal, hogy más csapatok edzõi vagy játékosai hogyan nyilatkoznak. Ezek a hangzatos kifejezések csak a sajtó figyelem felkeltõ módszereinek az egyik fajtája. A csapatok közötti évelõdés pedig a versenyben természetes, és a szurkolók is kifejezetten élvezik, de semmilyen jelentõséggel nincs a játékunkra.
 
Változtat a csapat játékán az a tény, hogy õ az üldözõ vagy õt üldözik?
A verseny ezen szakászán egyetlen dolog számít, és az a lendület. A hajrában már nem torpanhatsz meg. Ha kellõ kitartás van benned akár üldözõ, akár üldözött vagy, sosem adhatod fel amíg a végére nem érsz. Bármennyi is legyen az állás, nem törhetsz meg és a végsõkig ki kell tartanod. Ez az egyetlen módja van a cím megszerzésének. Bíznod kell a gyõzelemben, nem törhet meg a lendület és akkor biztos lehetsz a sikerben.
 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!