Wigan Athletic 1-0 Manchester United

Történelme során elõször gyõzte le a Wigan a Manchester Unitedet.


Ötlettelen, harmatgyenge játékkal rászolgált a vereségre a United. A Wigan lefocizta Sir Alex Ferguson csapatát és miután a Manchester City gyõzni tudott, öt pontra csökkent az elõny.

Nem indult jól a találkozó, a Vörös Ördögök rendkívül pontatlanul játszottak az egész félidõ alatt és támadást sem sikerült kialakítaniuk. Bár a Wigan uralta a meccset, õk sem ostromolták túlzott intenzitással de Gea kapuját.

Fél óra telt el, amikor gólt szerzett Moses egy szögletet követõen, ám Dowd játékvezetõ nem adta meg a találatot, mondván Caldwell szabálytalanul akadályozta a spanyol kapust.

 

A meccs egyetlen fénypontja.


Így tehát maradt a 0-0, ami szünetig kitartott és sokkal inkább a Unitedre nézve volt hízelgõ.

A fordulás után 5 percet kellett várni a gólra. Kis szöglet után Maloney kapta a labdát, Rooney mellett könnyedén elment, majd zseniálisan csavart a hosszúba, 1-0 a Wigannak.

Sir Alex cserékkel próbálta fellendíteni csapatát, ám semmit nem értek a változtatások, 80 percet kellett várni az elsõ valamire való helyzetre, ekkor Welbeck lõtt kissé kisodródott helyzetbõl, Al-Habsi azonban hárított.

Vereségével a United elõnye öt pontra csökkent, míg a Wigan komoly lépést tett a bennmaradásért.

Premier League, 33. forduló
Wigan Athletic 1-0 Manchester United
DW Stadium, 18115 nézõ

Vezette: Phil Dowd

Wigan: Al-Habsi - Caldwell, Alcaraz, Boyce, Figueroa - Moses, McCarthy, Maloney(Sammon 77.), McArthur, Beausejour - Di Santo(Diamé 70.)
Nem használt cserék: Pollitt, Crusat, Stam, Watson, Gomez

United: De Gea - Jones, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Young(Cleverley 45.) - Hernández(Welbeck 58.), Rooney(Nani 65.)
Nem használt cserék: Amos, Smalling, Park, Pogba

Gólszerzõ: Maloney 50'

Sárga lap: Di Santo illetve Evans, Jones

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: -

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások