Rooney a javulást tûzte ki célul

Wayne Rooney két góllal toldotta meg a hétvégén eddigi góljai számát, amellyel már ebben a szezonban 30 felett jár, de kijelentette, hogy játékában még van helye a fejlõdésnek.


A Manchester United angol válogatott csatára nagy mértékben kivette a részét csapata 4-0-s gyõzelmébõl az Aston Villa ellen, amely értelmében már csak három találattal marad el egyéni legjobb teljesítményétõl.

 

Megdönteni eddigi 34 gólos gólcsúcsát tehát a Premier League góllövõlistáján második helyezett támadó legfõbb célja, de emellett az is nagyon fontos számára, hogy játéka folyamatosan egyre jobbá váljon.

 

Ez a mentalitás azt jelenti, hogy nem hajlandó elfogadni semmilyen más teljesítményt saját magától, csak a tökéleteset, és elismerte, hogy a legutóbbi találkozón nem tudásához mérten játszott.

 

"Nagyszerû volt két gólt szerezni, de nem hiszem, hogy a teljesítményem elég jó lett volna" - kezdte Rooney.

 

"A játékom egyéb aspektusaiban nagyon nem nyújtottam maradandót. Csalódott voltam emiatt, ezért keményen fogok dolgozni, hogy ezt jóvá tegyem."

 

Bár mérkõzést eldöntõ góltermelésével együtt is csalódott volt produkciójával, Rooney annak maximálisan örült, hogy a csapattal pozitív választ tudtak adni a Wigan elleni meglepetésszerû vereséget követõen, és megõrizték öt pontos elõnyüket a Premier League tabelláján.

 

 

"Természetesen csalódottak voltunk a Wigan elleni teljesítményünkkel, de meg volt rá a lehetõségünk, hogy kiköszörüljük a csorbát, és megtartsuk a köztünk és a Manchester City közötti különbséget" - tette hozzá.

 

"Ez egy nagyon fontos mérkõzés volt számunkra, ahol megérdemeltük, hogy gyõzzünk."

 

A United minden egyes fordulóval egyre nagyobb favoritnak számít a Premier League bajnoki címének megvédésére, és ezzel történetük 20. bajnoki aranyának begyüjtésére, de Rooney elárulta, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy leeresszenek és pihenjenek, ugyanis még számos nagy erõpróbának ígérkezõ mérkõzés vár rájuk.

 

"Egy hónappal, vagy hat héttel ezelõtt, ha valaki nekem azt mondja, hogy a szezon ezen pontján öt pontos elõnyünk lesz, akkor nagyon boldog lettem volna."

 

"A hétvégén az Everton ellen egy újabb kõkemény összecsapás vár ránk."

 

"Szükségünk van a három pont megszerzésére, hogy érdekes esténk legyen a Manchester City ellen."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!