Rafael imád Valenciával játszani

Rafael hiszi, hogy a pályán kívüli barátsága Antonio Valenciával segít abban, hogy a duó ragyogjon a jobb szélen.


A dél-amerikai páros kiválóan teljesít az utóbbi idõben és olyan megértést építettek ki egymás között, amely már a Gary Neville-David Beckham kettõssel vetekedhet. Valencia védekezõ kötelezettségei lehetõvé teszik Rafaelnek, hogy amikor eljön az idõ elõre menjen, ebbõl pedig nagyszerûen profitál a United.

"Õszintén szólva, azt hiszem mindenki felismeri, hogy Antonio az egyik legjobb barátom a klubnál" - mondta Rafael az MUTV-nek adott exkluzív interjúban. "Ez nem tiszteletlenség másokkal szemben, de úgy gondolom nagyon jó megértést alakítottunk ki egymás között a pályán."

"Érzem, mit akar tenni és ez fordítva is igaz, ezért van ez az óriási egyetértés köztünk."

 


"Nehéz meghatározni Antonio pályán mutatott tulajdonságait. Elég gyors és közvetlen. Egész idõ alatt a labdára figyel. Ha elõre megyek, õ véd hátulról és fordítva. Nagyon könnyû vele dolgozni és ha látom a pályán, az plusz nyugalmat ad nekem mert tudom, mennyire értjük egymást."

Rafael kihagyta a Wigan elleni vereséget, de az Aston Villa ellen visszatért és kezdi megkapni a hátsó négyesben a rendszeres helyet. Sir Alex Ferguson is dicsérte jelenlegi, érett játékát.

"Természetesen egy olyan bajnokságban, mint a Premier League nagyon fontos, hogy annyi meccsen szerepeljek, amennyin csak lehet" - folytatta Rafael. "Bár szerettem volna több mérkõzést játszani, amikor pályára lépek, egyre jobban akarok teljesíteni. Egy játékos annyi meccsen akar játszani, amennyin csak lehet, és én még többet akarok játszani."

"Azt hiszem, a jó formám mögött az áll, hogy kicsit öregebb és érettebb lettem. Más perspektívából látom a dolgokat. Mindig az a célom, hogy segítsem a csapatot, különösen ebben a szezonban, hogy elérjük a bajnoki címet. Szóval valószínûleg kicsit érettebb lettem."

 


Vesztes és gyõztes csatákat is megvívott már trófeákért, ez a tapasztalat biztosan segítségére lesz a szélsõ védõnek.

"Azt hiszem, részének lenni az utóbbi három szezonnak, ahol kétszer bajnokok lettünk, egyszer pedig nem segít nekünk, segít nekem abban, hogy tudom, mire számítsak az utóbbi meccseken. A tapasztalat, amit a múltban szereztem segít nekem, hogy jól kezeljem ezeket a találkozókat egészen a szezon végéiég, és segít abban is, hogy megfelelõen kezeljem a gyõzelmet, vereséget és csalódásokat."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!