Rooney: Van Persie érdemli a díjat

A Manchester United csatára, Wayne Rooney nem hiszi, hogy esélyes lenne az Év Labdarúgója díjra és szerinte az Arsenalban játszó, kiváló formában levõ társa, Robin van Persie fogja kapni idén ezt a megtisztelõ titulust.


Rooney egyike azon hat játékosnak, akiket jelöltek a díjra. A többiek : Robin van Persie (Arsenal), Scott Parker (Tottenham Hotspur) és a Manchester City triója, Joe Hart, David Silva, Sergio Agüero.

 

„Jó érzés jelöltnek lenni” – nyilatkozta a 26 éves csatár a MUTV-nek. „Több, mint valószínû, hogy van Persie fogja megnyerni.”

 

A Vörös Ördögök elsõ számú csatára igazán jó formának örvend, hiszen 39 szereplése alatt 32 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve, ezzel is segítve csapatát abban a törekvésben, hogy a Premier League élére álljon a címvédõ.

 

Már csak egyetlen gólra van szüksége ahhoz, hogy utolérje George Best és Dennis Viollet rekordját, mint a negyedik legtöbb gólt lövõ játékos a United történelme során. 

 

Azonban Rooney nincs megelégedve önmagával, nem érzi úgy, hogy teljesíteni tudta a saját maga által felállított mércét, habár a gólokat lövöldözte rendesen.

 

„Mindig is mondtam, hogy nem csak a gólszerzés miatt szereplek a pályán.” – mondta. „Szeretem élvezni a játékot és szeretek jól játszani.”

 

 

 

 

„A szombati meccsen való cserémkor éreztem, hogy nem voltam túl jó, s visszanézve a játékot igazam is lett.”

 

„Eléggé szigorú vagyok önmagammal szemben, ez ösztönöz arra, hogy egyre jobb legyek.”

 

Wayne lehet a legkeresettebb személy úgy a nézõk, mint a kamerák számára is a vasárnap lejátszandó Everton elleni mérkõzés során, melyen egykori klubjának kéne gólt vágnia.

 

Ezzel azonban nincs egyedül, mert Ashley Youngra is sok szem fog szegezõdni, mivel legutóbbi két mérközésük után a nyáron leigazolt szélsõ komoly kritikát kapott, ami a mûeséseit illeti.

 

A csatár kiáll csapattársa mellett és támogatja, hiszen csak azért lett ennyire felfújva az ügy, mert a Manchester United játékosáról van szó.


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!