Shearer bíztatja Rooneyt

A Newcastle ex-csatára, Alan Shearer hiszi, hogy saját maga által felállított rekordját komolyan veszélybe helyezheti Wayne Rooney, a Manchester United csatárának jelenlegi formája és gólétvágya.


Shearer szerezte a legtöbb gólt a Barclays Premier League történelmében [a 18 éves karrierje során], számszerint 260-at. Ezzel bebiztosította elsõ helyét, hiszen a Andrew Cole 73 góllal van lemaradva mögötte, így a United ex-gólzsákja „csak" második helyezett. Emellett Alan még bajnoki címet is nyert a Blackburn csapatával. Rooney neve mellett jelenleg 143 Premier League-ben szerzett találat áll, így kilencedik az örökranglistán.

 

„Komolyan hiszem, hogy Wayne megremegtetheti a 260 gólos mércét” – nyilatkozta Shearer a BBC 5 Live-nak.

 

 

 

 

„Ha ezt a jelenlegi gólvágó formáját fogja hozni a jövõben is, szerintem tényleg közel kerül majd.”

 

„Wayne nem tûnt az elején egy vérbeli csatárnak, de még mindig csak 26 éves. Nekem is nehéz volt a karrierem elején a rendszeres gólszerzés és az egyenletes teljesítmény.”

 

„Ha sikerül elkerülnie a komolyabb sérüléseket – amelyek sajnos több, mint 2 évemet rabolták el – a következõ pár évben, akkor komoly esélyei lesznek egyre fentebb kerülni a ranglistán.”

 

Shearer nevezve lett a legszebb gól és a legérdekesebb gólöröm kategóriában a Premier League 20 Seasons versenyében. Ezen kívül a legjobb játékosok listáján is szerepel, azonban saját véleménye szerint ez a titulus igazából Rooney két csapattársát illeti meg.

 

„Természetesen megtiszteltetésként ért, hogy a listán szerepelhetek és jó érzés volt ennyi nagyszerû, tehetséges játékossal játszani a Premier League-ben függetlenül attól, hogy csapattárs vagy ellenfél volt az illetõ.”

 

 

 

 

„Nehéz megválaszolni a kérdést, de az eszem azt mondja, hogy a voksom egy emberre tenném le, a Ryan Giggs és Paul Scholes páros egyikére. El kell mondjam, Scholes a legnagyszerûbb játékos, akivel és aki ellen valaha is alkalmam nyílt játszani; abszolút minden megvan benne, amire egy középpályásnak szüksége van.”

 

„Az angol válogatottban szerepelve mindig tudtam, hogy amikor elindulok a kapu irányába, a labda tökéletesen fog hozzám kerülni tõle az esetek 90 százalékában. Nincs sok olyan játékos, aki erre képes lenne.”


Eurosport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!