Giggs: Megérdemeljük a trófeát

Ryan Giggs elismeri, csalódott amiért csapata engedte kezébõl kicsúszni az ötpontos elõnyt, de eltökélt szándéka, hogy hétfõn este a visszaszerzett elõnyükkel távozzanak az Etihadból.


Alig több mint két héttel ezelõtt Sir Alex emberei még nyolc ponttal vezetek a kékek elõtt, de a Vörös Ördögök edzõje számított arra, hogy a fináléhoz közeledve ez a jelentõs elõny csökkenni fog. 
 
Egy gyõzelem, vagy egy döntetlen biztosítaná a United számára a tabella elsõ helyén maradását, de ha a Citynek sikerül gyõznie, akkor a gólkülönbség miatt újra elõnyhöz jutnának. A Manchester United veterán játékosa szerint pontosan tudják, hogy mekkora a tét és mit kell ahhoz tenniük, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák a városi derbin. 
 
"Most ez a mérkõzés a legfontosabb a számunkra" - mondta Giggs.
 
"Volt egy hosszú hetünk a felkészülésre, remek formában van mindenki, elszántan várjuk a derbit. Alig bírom kivárni, hogy eljöjjön a hétfõ este."
 
"Felkészültünk és tudjuk, hogy egy nagyon nehéz mérkõzés vár ránk. Senki sem ringatta magát olyan illúzióban, hogy könnyû dolgunk lesz, ezért mindenki a maximumot fogja hozni a találkozón."
 
"Tudjuk, hogy a City egy jó csapat és a hazai pálya õket segíti majd, de mi pedig a Manchester United vagyunk, a jelenlegi bajnok és tudjuk, hogy megérdemeljük a trófeát."
 
 
Sir Alex a hétfõi találkozót úgy írta le, mint pályafutása legnagyobb városi derbije, és Giggs egyetért trénerével. Mindkét csapat remekül küzdött a bajnokság során, szoros harcban üldözték egymást a tabellán, de a United középpályása szerint csapata megtanulta az évek során hogyan tudja blokkolni a versenyben ránehezedõ nyomást. 
 
"Tisztában vagyunk azzal, mekkora tétje van a városi derbinek, de tudjuk kezelni a nyomást. Az egész szezon alatt egyik nap azt lehetett hallani hogy a City nyeri a bajnokságot, másnap viszont már a Unitedre szavaztak a médiában. Mi ehhez már hozzászoktunk, nem könnyû kizárni ilyenkor a külvilágot, különösen a hajrához közeledve, de jól tudjuk, hogyan blokkoljuk a versenyben ránk nehezedõ nyomást. Mikor hétfõn pályára lépünk semmi más nem lesz elõttünk csak a gyõzelem."
 
Az egy pont is elég lenne a Unitednek, hogy megõrizze vezetõhelyét a tabellán, de Giggs szerint a Vörös Ördögök mentalitása nem engedi, hogy úgy lépjenek pályára, hogy elég egy döntetlen is.
 
"Gyõzni megyünk az Etihadba. Nyilván, ha döntetlenre állunk a mérkõzés vége elõtt párperccel, nem fogunk mindenkit elõre nyomni és támadni, és a véletlenre bízni, hogy ezalatt a pár perc alatt egy ellentámadásból gólt kapjunk" - mondta játékos.
 
"De muszáj úgy pályára lépnünk, hogy meg akarjuk nyerni a mérkõzést, mert egy alibi játékkal, csak a döntetlenre játszva a végén akár baj is lehetne." 
 

"A legjobb két csapat vagyunk a bajnokságban, efelõl semmi kétség. A Tottenham és a Chelsea is jól játszottak, de a végére lemaradtak. A Cityben ott volt végig a tûz, hogy kitartsanak, de mi képesek voltunk egy jelentõs hátrányból a tabella élére kerülni. Így most ismét fej-fej mellett vagyunk az élen, és nagy valószínûséggel azé lesz a cím, aki hétfõn jobban teljesít és megnyeri a találkozót." 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!