Manchester City 1-0 Manchester United

Vereséget szenvedett a Manchester United, ezzel két fordulóval a szezon vége elõtt jobb gólarányának köszönhetõen a Manchester City az élen.


Egy csatárral felálló Manchestert láthattunk ezen a mérkõzésen, amely végül egy pontrúgás után kapott góllal bukott el a legnagyobb rivális otthonában.

A csapatok:

Manchester City: Hart - Zabaleta, Lescott, Kompany, Clichy - Barry, Toure - Silva, Tevez, Nasri - Aguero
Cserék: Pantilimon, Richards, Milner, Dzeko, Kolarov, De Jong, Balotelli.

Manchester United: De Gea - Jones, Smalling, Ferdinand, Evra - Nani, Carrick, Scholes, Park, Giggs - Rooney
Cserék: Amos, Berbatov, Hernandez, Young, Welbeck, Rafael, Valencia.

Jobban kezdett a United, az elsõ percben szöglethez jutott a csapat, amely után Carrickhez került a labda, ám lövését Kompany blokkolni tudta. A meccs elején többet birtokolták Evráék a labdát, ám komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk leginkább amiatt, hogy mezõnyben pontatlanul passzoltak a játékosok.

Az elsõ említést érdemlõ esemény de Gea kapuja elõtt a 15. percben történt. Ekkor Nasri indult be két ember között, majd indította Tevezt, aki jobbról középre lõtt, de Jones remek ütemben érkezve mentett a kapu elõterébõl.

Nem sokszor forgott veszélyben aegyik kapu sem a meccs elsõ 30 percében, míg a hazaiak néha a tizenhatoson kívülrõl próbálkoztak gyengén, addig a United nem is nagyon jutott el lövésig. Ám a City kezdte átvenni az irányítást, a félidõ végére beszorította ellenfelét a büntetõ területére, de komoly helyzetet nem sikerült nekik sem kialakítaniuk.

A szünet elõtti két perces hosszabbításban aztán csak betaláltak, szint a semmibõl. Egy balról érkezõ szögletet sikerült értékesítenie Kompanynak, akirõl embere, Smalling lemaradt, így a hazaiak csapatkapitánya 5 méterrõl bólintott a kapuba, 1-0 a Citynek.

 


A második játékrészre változatlan felállással futottak ki a csapatok, melyek változatlanul veszélytelenek voltak a kapukra.

Sir Alex végül az 58. percben változtatott a felálláson, lehozta egyik belsõ középpályását, Parkot, helyére egy csatárt, Danny Welbecket küldte be.

Alig telt el két perc a csere után, mégis a City veszélyeztetett. Touré került az alapvonal közelébe, ahonnan keményen belõtte a labdát a kapu elé, ám de Gea lábbal mentett, ami után kicsit meg is sérülhetett.

Kezdte átvenni az irányítást a vendég csapat, ismét többet birtokolták a labdát az ellenfél tizenhatosa elõtt, ám azzal, hogy támadóbb felállásra váltottak, a hazaiaknak több lehetõségük adódott. Két Touré lövést, valamint egy Clichy tüzelést is feljegyezhettünk a meccs utolsó 20 percében, ám míg a középpályás próbálkozásai mellé mentek, addig a védõ lövését de Gea védte.

A 88. percben Nasri lábában maradt a meccslabda. A francia két embert bolondított meg a United tizenhatosán belül, ám végül elszórakozta a helyzetet, jobban mondva Jones becsúszva hatalmasat mentett.

Kevés helyzettel tarkított meccsen végül a United igazán nagy helyzetet - kicsit sem nagyon - nem tudott kialakítani, így nem meglepõ, hogy az egyenlítés sem sikerült.

Jobb gólkülönbségének köszönhetõen a City átvette a vezetést, ám még két forduló hátravan, az idei PL-t látva még lehet változás a tabella élén.
 

 

 

Premier League, 36.forduló

Manchester City 1-0 Manchester United 

Etihad Stadium, 47259 nézõ

 

City: Hart - Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy - Barry, Touré - Nasri(Milner 93.), Tévez(de Jong 68.) Silva(Richards 82.) - Agüero 

Nem használt cserék: Pantilimon, Dzeko, Kolarov, Balotelli. 


United: De Gea - Jones, Smalling, Ferdinand, Evra - Nani(Young 83.), Carrick, Scholes(Valencia 78.), Park (Welbeck 58.), Giggs -  Rooney

Nem használt cserék: Amos, Berbatov, Hernandez, Rafael 

 

Vezette: André Marriner

 

Gólszerzõ: Kompany 45'

 

Sárga lap: Kompany, Touré, de Jong illetve Jones, Carrick

 

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Michael Carrick

 

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!